19-årig sønderjyde nærmer sig EM-guld i motorcross

Den danske motocross-kører Thomas Kjer Olsen ligner en kæmpe favorit til en EM-guldmedalje.

Endnu en triumf synes at være på vej i dansk motorsport. Denne gang i motocross, hvor 19-årige Thomas Kjer Olsen er tæt på at hive et europamesterskab hjem til Danmark.

Thomas Kjer Olsen har efter seks af ti kørte afdelinger i EM-serien opbygget sig en overbevisende føring, og det er svært at få øje på en konkurrent, der kan nå at indhente danskeren, der som den eneste kører i feltet har været på podiet ved samtlige løb.

- Med det pointforspring, jeg har nu, har jeg i princippet råd til at miste et heat, siger den unge sønderjyde til Dansk Motor Union.

Som det ser ud lige nu, kan Thomas Kjer Olsen endegyldigt sikre sig EM-sejren den 30. juli i Belgien. Et resultat, der er altafgørende, hvis Olsen skal indfri sin drengedrøm om at blive VM-kører og komme helt til tops.

- Det kræver så meget bare at nå til det her niveau og holde det over en hel sæson. Men når det er sagt, så vil jeg jo gerne videre til næste niveau. Jeg er fuld af selvtillid, og jeg er sikker på, jeg kan slå til, hvis jeg får muligheden for at køre VM næste år, siger Olsen.

Olsens dominerende kørsel i årets europamesterskab er heller ikke gået ubemærket hen. EM-løbene køres nemlig parallelt med VM-løbene, og derfor har danskeren haft masser af øjne rettet mod sig.

Ifølge Olsens træner og manager, Rasmus Krogh Jørgensen, er der mange fabriksteams, der holder øje med EM-køreren.

- Under forberedelserne til EM-sæsonen trænede vi nogle gange sammen med flere fabriksteams i både Spanien og Belgien. Og allerede på det tidspunkt var teamcheferne imponerede over Thomas’ tempo og arbejdsmoral. Og det er klart at med hans præstationer, så kan jeg klart mærke interessen, fortæller Rasmus Krogh Jørgensen.

Faktisk er træneren fuldstændig sikker på, at Olsen næste år skifter EM ud med VM.

- Jeg har fået forespørgsler og været til flere møder, og jeg kan med sikkerhed sige, at Thomas kommer til at køre VM næste år - forhåbentlig på en fabrikscykel hvilket vil være kæmpestort for Thomas og for dansk motorcross.

Efter seneste besøg på EM-podiet i Frankrig har Thomas nu en kort pause, inden han skal køre næste afdeling på Matterly Basin i Winchester i England. Herefter går turen videre til Italien, Belgien og Schweiz.