Motorsport

Dagen efter EM-triumfen: Nicki Pedersen styrter voldsomt i klassiker

Danskeren brækkede både ribben og håndled i speedwayklassiker søndag i Tjekkiet og må imødese en pause.

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen styrtede voldsomt i speedwayklassikeren Den Gyldne Hjelm, der søndag blev kørt i byen Pardubice i Tjekkiet.

Danskeren var nået frem til finalen i løbet, da det gik galt i et sving. Han måtte efterfølgende behandles af stævnelægen i en ambulance i 20 minutter, før Nicki Pedersen blev kørt videre på hospitalet. 

Resultatet blev to brækkede ribben og et brækket højre håndled samt en mindre hjernerystelse til den danske speedwayprofil.

Det oplyser pressechef i Holsted Speedway Klub, Thomas Schack. 

- For almindelige mennesker tager det jo et par måneder, men speedwaykørerne er gjort af et andet stof, men jeg har svært ved at se ham være på cyklen om en uge i Sverige. 

- Omvendt vil jeg ikke afvise noget. Nicki har før kørt konkurrencer med brækkede knogler, men jeg kan godt frygte, at det koster en pause på tre uger, siger Thomas Schack. 

En eller anden pause venter der nok Nicki Pedersen, og det kan få konsekvenser for dansk speedways deltagelse i næste års VM-serie. 

Her ligger Nicki Pedersen i øjeblikket nummer ni som bedste dansker, og det kræver en ottendeplads at kvalificere sig direkte til næste års serie. 

Næste speedwaygrandprix køres 24. september i Stockholm, mens der køres i Torun i Polen 1. oktober, og kørerne skal til Melbourne i Australien og køre 22. oktober.

Thomas Schack frygter, at Nicki Pedersen går glip af de to kommende grandprixløb

- Begge er i overhængende fare for ikke at have ham med. Men kun fremtiden kan vise, hvor hurtigt han heler. Han har jo ry for at hele hurtigt og være en hård banan og bide smerterne i sig, men han er jo kun et menneske, siger Thomas Schack.

- Misser han to grandprix-løb kommer han ikke i top-otte. Så skal han håbe på et wildcard, hvilket han nok vil få som tredobbelt verdensmester, siger pressechefen. 

Niels-Kristian Iversen og Peter Kildemand ligger i øjeblikket henholdsvis nummer 11 og 12, og kommer ingen danskere blandt de otte bedste, og går et af de fire wildcard til Nicki Pedersen, så kan det dermed få konsekvenser for de andre danske kørere. 

- Det er nok svært at forestille sig, at to danskere får et wildcard, siger Thomas Schack.

Nicki Pedersens uheld skete i finaleheatet, hvor han havde arbejdet sig frem på andenpladsen, men da der manglede halvanden omgang gik det galt, da han forsøgte at overhale russiske Emil Sayfutdinov, som vandt løbet.

- I et sving på næstsidste omgang forsøgte Nicki at køre udenom, og Emil stod lidt på tværs og forsøgte at korrigere, men Nicki snittede hans baghjul og væltede, siger Thomas Schack.

Løbet blev vundet af russiske Sayfutdinov foran Rune Holta, mens tyske Matin Smolinski blev nummer tre. 

Lørdag aften kunne Nicki Pedersen lade sig kåre som europamester 2016, da han triumferede i den polske by Rybnik.