Motorsport

Nicki Pedersen vandt EM-guld - Måtte sove i varebil

Nicki Pedersen kan gå ind til de sidste tre løb af VM-serien med stor selvtillid. Simon Læssøe / Scanpix Denmark

Nicki Pedersen er glad for sit første europamesterskab i sin lange karriere, og håber samtidig at snakken om, at han er færdig vil forstumme.

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen sikrede sig lørdag aften europamesterskabet i speedway for første gang i sin ellers lange karriere.

- Jeg har tre VM-titler, men ikke haft noget europamesterskab før nu. Selvfølgelig er det fedt, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

Inden aftenens afsluttende afdeling i Rybnik i Polen lå danskeren nummer 9 i kampen om europamesterskabet, men som aftenen skred frem blev det bare bedre og bedre for Nicki Pedersen, der hentede 14 ud af 15 point i de indledende heats

- Jeg gik fra zero til hero. Jeg må nok indrømme, at jeg gik efter en top 5, der udløser en billet til næste års europamesterskab. Men som aften skred frem, der kunne jeg godt se, at det gik i den rigtige retning, fortæller Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

Det mange sejre gav en plads i finalen, og her var Pedersen lige så suveræn, som han havde været resten af aftenen.  

- I finalen kunne jeg se, at jeg kunne blive europamester, hvis jeg kørte ud og vandt, så det var en kæmpe forløsning og en kæmpe stor aften.

Fejrede sejren i varebil

Selvom Nicki Pedersen ikke er i tvivl om sejrens vigtighed, så var der ikke meget tid til fejring af EM-titlen.

- Jeg kørte fem timer i en varebil til Tjekkiet, hvor vi skal køre om ”Den Gyldne Hjelm” i dag. Vi var fremme klokken fem til morgen, og skal køre løb igen her klokken 12, fortæller Nicki Pedersen, der valgte en lur i varevognen frem for et par timer på et hotelværelse.

- Jeg har sovet i bilen. Vi havde godt nok et hotelværelse, men der var ingen grund til at køre ind til hotellet her klokken 5 til morgen og sove to-tre timer. Så vi blev liggende i bilen og slappede lidt af, og så er vi klar nu.

At EM-triumfen er en forløsning for Nicki Pedersen, er der ikke meget tvivl om. Ligesom mange af de andre danske speedwaykørere, har Nicki Pedersen haft en sæson under det niveau, der har givet ham flere VM-titler og mange sejre i VM-serien.

Ikke brændt ud endnu

Snakken om hvorvidt 39-årige Nicki Pedersen er færdig på topplan har taget til i løbet af de seneste måneder, og selvom den nykårede Europamester ikke har haft tvivl om sine egne evner, så er han ikke bleg for at tillægge mesterskabet stor betydning.

- Der er ingen tvivl om, at det er en kæmpe forløsning for mig og resten af teamet. Der har været nogle store fejl og mangler i teamet i år. Vi har ikke været gode nok til at indstille grejet, og de motormekanikere som vi har haft, har ikke fået motorerne til at køre som de skal. Så i aftes skruede vi en ny motor i fra en motormekaniker, som vi har kendt tidligere, og der må vi nok indrømme, at det var en forløsning, når sæsonen har været så hård, som den har været, siger Nicki Pedersen, der samtidig slår fast, at han har været relativt rolig omkring hele forløbet.

- Jeg har godt vidst, hvor problemerne var. Vi har bare ikke kunne løse dem hurtigt nok. Heldigvis er jeg ikke 26 år mere, og har erfaringen, så selvtilliden har hele tiden været der.

Netop derfor håber Nicki Pedersen også, at sejren til lukke munden på dem, der har ment, at han var færdig i speedway på topplan.

- Det her beviser, at jeg ikke er brændt ud. Men det har jeg nu også godt vidst hele tiden. Jeg kan godt mærke, at den dag man ikke vil det længere, så hænger man cyklen på hylden. Der har været andre faktorer, der har spillet ind i forhold til de dårlige resultater i år, fortæller Pedersen, der nu håber på at kunne tage succesen fra EM med videre over i VM-serien.

Her mangler der tre løb i sæsonen. Nicki Pedersen er lige nu nummer ni i stillingen, og derfor er fokus primært på at slutte i top otte, der give en plads i VM-serien i næste sæson.

- En enkelt Grand Prix-sejr vil lune. Jeg går efter den billet i top 8 i VM-serien, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.