Motorsport

Nicki Pedersen fik hård dom af de tjekkiske læger - men det var endnu værre

En tur på Odense Universitetshospital (OUH) viste, at Nicki Pedersen havde brækket en nakkehvirvel mere, end de tjekkiske læger kunne se.

Nicki Pedersens sæson er definitivt slut efter et voldsomt styrt i den tjekkiske klassiker Den Gyldne Hjelm søndag.

Otte til 12 uger skal den tidligere speedway-verdensmester gå med halskrave. I Tjekkiet fik han at vide, at én nakkehvirvel var brækket, men hele dagen har han tilbragt på OUH, og det var nok en rigtig god idé.

- Forskellen var, at jeg kun havde en nakkehvirvel brækket i Tjekkiet, og her på OUH havde jeg brækket to. Så det er altid lige godt med en 'second opinion', siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT iført nakkekraven og højre arm i gips.

- Alle tjek har vi været igennem. Armen er brækket et par steder, fire ribben brækket, slået en flig af min skulder, og så er der to nakkehvirvler, der også er brækket.

Ti timer i varevogn

Og det der med at få en 'second opinion' af de danske læger krævede faktisk lidt af en præstation af den voldsomt forslåede speedwaykører.

Han blev nemlig lagt ind bag i sin varevogn og kørt hjem til Danmark.

- Selvfølgelig kunne man punktere lungen på vej hjem, men jeg følte egentlig, at kroppen var okay, så jeg besluttede at blive lagt ind i min Sprinter, som har en dobbeltseng bagi, og så bankede vi ti timer hjem, så vi kunne være ude på OUH her til morgen klokken otte og banke på døren, fortæller Nicki Pedersen.

Styrtet i Den Gyldne Hjelm var selvforskyldt. Han forsøgte at lave en overhaling, men fik ram på den forankørendes hjul, så han selv bragede i jorden.

Nicki Pedersen lå helt stille og blev lynhurtigt tilset, og her var der ingen tvivl om, at den var gal.

- Lyset er bare slukket. Jeg var der slet ikke og vågner først op et kvarter efter, siger mekanikerne, ude i ambulancen, hvor de kan begynde at snakke med mig. Jeg ligger ude på banen, øjnene er lukket, og gutterne kommer hen til mig, og de rusker i mig, og jeg er bare helt væk, siger Nicki Pedersen.

- Normalt ville jeg sige: 'I’m alright'. Det kan mekanikerne godt lide at høre, så de ved, om de skal til at gøre cyklen klar, eller om det er slut for i aften. Jeg sagde ingenting. Pludselig åbnede jeg øjnene, og så lå de (øjnene, red.) og kørte rundt. Så kunne de godt se, at der her var helt galt, og så blev de lidt bange.

Ser positivt på fremtiden

Han er en mand, der har fået en masse knubs i tidens løb, og derfor er hændelsen ikke en, der skræmmer ham eller bringer tanker om et karrierestop frem, selv om han næste år fylder 40 år.

Faktisk ser han meget optimistisk på fremtiden, for dagen inden styrtet blev han faktisk europamester.

- Det viser, at vi begynder at få fart i cyklen igen. Det er med til, at jeg allerede kan have smil på læben, fordi farten er der. Så er det bare kroppen, vi skal have tilbage på niveau, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

Nicki Pedersen er tre gange i karrierens blevet verdensmester, men den seneste VM-titel ligger efterhånden otte år tilbage i tiden.

Han er desuden femdobbelt dansk mester, men også her ligger den seneste sejr helt tilbage i 2008.