Dansk legende rejste sig fra kørestolen efter Hancocks VM-guld: - Jeg vil se dig gå

16x9
Greg Hancock er verdensmester i en alder af 46 år. Foto: ANDREW YATES / Scanpix Denmark

Erik Gundersen rejste sig op fra kørestolen, da Greg Hancock lørdag vandt VM-guld i speedway for fjerde gang.

Få minutter efter Greg Hancock sikrede sig verdensmesterskabet i speedway, benyttede amerikaneren sit første interview efter guldet til at sende en hilsen til den tidligere danske verdensmester Erik Gundersen.

- Erik Gundersen, vi lavede en aftale for et par uger siden. Jeg vil se dig gå, sagde Hancock.

Den hilsen fik tårerne til at trille ned ad kinden i Tjæreborg hos Erik Gundersen, der har haft et nært forhold til den nykårede verdensmester i 28 år.

- Det er så fedt, fedt, fedt. Der kørte lige nogle tårer ned ad kinderne for lidt siden, siger Erik Gundersen om Hancocks hilsen og forklarer om deres aftale:

- For fire måneder siden brækkede jeg mit lårben i mit gode ben. Jeg blev udskrevet i går, og jeg har lavet en aftale med Greg om, at når nu han vandt VM, så kommer jeg op og gå igen.

- Jeg sidder i kørestol i øjeblikket, og det er en hård kamp at komme op og gå igen.

- Jeg rejste mig op fra kørestolen, da han vandt, og vi har lige skålet i champagne her en lørdag formiddag, så vi er helt oppe at køre herhjemme i stuen, siger Erik Gundersen.

Han har haft den nykårede verdensmester boende, dengang Hancock var teenager.

- Tilbage i 1988 flyttede Greg Hancock til England fra USA, og han kom til at bo hos min kone Helle og mig i halvandet år derovre.

- Så kom jeg galt af sted med mit uheld i '89, hvor jeg brækkede nakken, og der blev vi derovre og hjalp Greg, indtil vi flyttede til Danmark i 1991. Så vi har haft en tæt relation med ham i mange år.

- Vi har stadigvæk god kontakt, og min kone Helle og min datter Nanna har boet ved Greg i hans hus i Californien, og vi har daglig kontakt med Gregs mor i USA, siger Erik Gundersen.

VM-titlen kom i hus allerede i det første heat i lørdagens grandprix. Blandt andet fordi Jason Doyle, der lå nummer to inden grandprixet, ikke deltog grundet en skade.

- Gregs verdensmesterskab er fortjent nok set over hele sæsonen, men det er klart, at det er synd for dem begge to, at vi ikke får den her finale.

- Så på den måde er det en kedelig baggrund, men sporten er, som den er, ubarmhjertig, siger Erik Gundersen.