Motorsport

Tom Kristensen efter Audis beslutning: - Alle er berørte

Audis beslutning om at stoppe med at køre Le Mans, er noget der påvirker folk, fortæller Tom Kristensen.

Audi smed onsdag lidt af en bombe i motorsportverdenen.

Efter 13 sejre på 18 år har den tyske bilvirksomhed valgt ikke længere at ville deltage i 24-timers løbet Le Mans.

Syv af sejrene er sket, mens Tom Kristensen har været en af kørerne.

Derfor påvirker beslutningen den tidligere racerkører, som kørte sit sidste Le Mans i 2014.

- Det er uden tvivl noget, som alle er berørte af.

- Men det er en situation, hvor man bare må kigge tilbage på en helt fantastisk tid, som har givet os alle nogle muligheder for at køre nogle fantastiske steder i verden og at være sammen med nogle fantastiske mennesker i en fantastisk atmosfære, siger Tom Kristensen til BT.

Vil bruge kræfterne anderledes

Audi har truffet beslutningen, fordi de hellere vil kaste ressourcerne over noget andet.

- Vi har besluttet at konkurrere i fremtidens løb, som gælder el, siger Audis bestyrelsesformand, Rupert Stadler i pressemeddelelsen.

- Ligesom vores fabriksbiler fremover vil komme til at køre mere på strøm, skal det også afspejle sig i vores motorsportsbiler.

En af de Audi-folk, som Tom Kristensen havde et specielt bånd til i løbet af sin Le Mans-karriere, var Dr. Wolfgang Ullrich. Afskeden med 24-timers løbet har derfor også gjort ondt på ham.

- Efter 18 virkelig succesfulde år med løb i prototypebiler er det naturligvis utrolig svært at tage afsked.

- Jeg vil gerne sende en stor tak til vores hold, til Reinhold Joest og hans hold, to kørerne, partnerne og sponsorerne for deres ekstremt succesfulde samarbejde. Det har været en fremragende tid, fortæller Ullrich.

Selv er Tom Kristensen glad for den succes, han nåede at have hos den tyske bilfabrikant, men han har ondt af de kørere, der netop stod klar til at få deres gennembrud.

- Det er selvfølgelig særligt hårdt for de nuværende kørere, som bliver lidt klemt. De har nogle drømme og karrierer, der bliver sat på standby for nu. Det er det, jeg primært tænker på i alt det her, fortæller danskeren til BT.