Motorsport

Dansk talent vil køre Le Mans med bror: - Min største drøm

Den unge racerkører Lasse Sørensen drømmer om en dag at køre Le Mans sammen med sin bror Marco Sørensen.

Lasse Sørensen er mere Tom Kristensen end Kevin Magnussen.

Aldersmæssigt er han med sine 19 år tættest Kevin Magnussen, men når det kommer til racerdrømmende, så minder han mere om Tom Kristensen.

- Jeg har en drøm om at komme til Le Mans, fortæller den unge racerkører til TV 2 SPORT.

Selvom karrieren er mere sporet ind på den vej som Tom Kristensen tog, så knytter hans drømme sig faktisk til en anden Le Mans-kører. Nemlig hans bror Marco Sørensen.

- Min storebror, Marco Sørensen, kører det allerede og min største drøm er at køre Le Mans sammen med ham.  

Overbeviste John Nielsen

Tilbage i november var TV 2 SPORT med, da Lasse Sørensen tog det næste skridt i håbet om en plads til Le Mans.

Her fulgte TV 2 SPORT nemlig Lasse Sørensens kamp for at køre sig til et sæde i den danske racerlegende John Nielsens DTC-team Team Flexlease.

Lasse Sørensen skulle deltage i en såkaldt ”shootout” mod to andre talentfulde kørere. Her overbeviste han John Nielsen med både sin personlighed og sine evner.

- Lasse han er racerkører. Han er dygtig. Han siger det, man vil høre i briefingerne, lyder det fra John Nielsen i andet afsnit af TV 2 SPORTs dokumentar ”Kongerne af Jyllandsringen”, som du kan se her på TV 2 Play.

Selvom John Nielsen var glad for, hvad han så fra Lasse Sørensen til træning, så var han ikke tilfreds med den 19-årige racerkører, da han sagde, at han gerne ville køre der, hvor han ikke skulle komme med en kæmpe pose penge.

- Hvor vil du gerne køre næste år?

- Der hvor det er billigst.

- Nej, det er sgu et forkert svar. Du vil køre, der hvor du kan vinde, slår John Nielsen fast i dokumentaren, som du kan se et klip fra øverst i artiklen.

Formel 1 er for dyrt

Netop økonomien er en stor faktor for Lasse Sørensen. Modsat mange andre racertalenter, så har han nemlig ikke en stor sponsor i ryggen til at hjælpe ham frem i racermiljøet. Og faktisk er det også en af årsagerne til, at han ikke forsøger at gå efter Formel 1 i fremtiden.

- Du kan ikke komme til Formel 1, hvis du ikke har en masse millioner kroner med, og det er ikke realistisk for mig. Jeg synes, at det er federe at sætte et mål, der kan lade sig gøre, i forhold til at sætte et mål, der er urealistisk.

Målet er derfor Le Mans. Et mål som hans bror Marco Sørensen har allerede har nået flere gange. Selvom Marco Sørensen har vist vejen, så føler Lasse Sørensen sig dog ikke tynget af brorens succes.

- Jeg kan bruge nogle af de ting, som Marco har været igennem til selv at få succes. Nogle af de fejl, som han har lavet på sin vej, kan jeg prøve at undgå. Generelt er han bare en kæmpe hjælp for mig. Han hjælper mig meget med træningsprogrammer og op til løbene, så det er kun en styrke at have ham ved min side.

Om de to kørere så også kommer til at side om side og dele sæde i en Le Mans-bil i fremtiden, må vi vente med at finde ud af. Først og fremmest er Lasse Sørensens fokus på succes med sit nye DTC-hold.

- Jeg håber selvfølgelig på, at jeg kan vinde mesterskabet. Det er det, som jeg har sat mig for. Hvad der så kommer til at ske efterfølgende ved jeg ikke, siger han til TV 2 SPORT.

Du kan følge Lasse Sørensens kamp om DTC-titlen allerede i weekenden, når TV 2 SPORT sender fra "Classic Race Aarhus".