Motorsport

Nicki Pedersen må trække sig efter grimt styrt på uansvarlig bane

Nicki Pedersen er blevet kørt på sygehuset efter styrt i Holsted. Jens Nørgaard Larsen / Scanpix

Speedwaykøreren Nicki Pedersen landede på nakken, da han styrtede onsdag aften som følge af en meget dårlig bane.

Den tidligere verdensmester Nicki Pedersen blev onsdag kørt på hospitalet efter et grimt styrt, hvor han landede på nakken.

Uheldet betyder, at han ikke kommer til at stille op ved Letlands VM-afdeling på lørdag. 

Det skriver hans team på Twitter, hvor det også fremgår, at Pedersen ser ud til at slippe for brud, men han venter stadig på at kunne gennemgå en skanning.

- Der er umiddelbart ingen brud på nakkehvirvlerne, men en endelig skanning når hævelserne er væk vil vise, om der er sket skade, lyder det i en opdatering på Nicki Pedersen team.

- Nicki er ved godt mod, dog noget forslået efter det grimme styrt.

Banen var uforsvarlig

Styrtet skete i en ligakamp mellem Holsted Tigers og Esbjerg Vikings, hvor Pedersen ifølge manageren fløj fem-seks meter gennem luften, inden han landede på nakken.

Styrtet på banen skete i syvende heats første sving, hvor Niels-Kristian Iversen blev sendt ud af kurs på grund af banens elendige beskaffenhed, så Nicki Pedersen ikke kunne undgå at køre ind i ham.

Efter det ottende heat blev matchen aflyst. Dommerne mente efter flere styrt, at det var uansvarligt at køre videre. Det erkender Holsted, som havde hjemmebane i opgøret. 

- Vi er godt klar over, at speedway er en farlig sport, men her nåede vi altså grænsen for hvad der er forsvarligt, så dommeren traf den rigtige beslutning, siger Holsteds direktør Niels Munk Nielsen uden at fralægge sig ansvaret, som Holsted Tigers selv skriver på sin hjemmeside.

Ud over Nicki Pedersen endte en anden kører også på hospitalet.