Le Mans

Første dansker på podiet siden Tom K.: - Føles, som om vi har vundet

Den danske racerkører David Heinemeier Hansson var ovenud lykkelig over podiepladsen, som han og Vailiante Rebellion-teamet sikrede sig ved Le Mans.

Søndag den 18. juni 2017 er formentlig en dato, som danske David Heinemeier Hansson vil huske i mange år frem.

Som den første dansker siden Tom Kristensen i 2014 kom Vailiante Rebellion-køreren nemlig på podiet ved det legendariske 24-timers-løb Le Mans.

- Det er helt fantastisk. Det er næsten uvirkeligt. Vi havde ikke turde håbe på det. At stå deroppe på toppen og kigge ud over hele forsamlingen, det er simpelthen fantastisk, siger 37-årige David Heinemeier til TV 2 SPORT med laurbærkransen om halsen som symbol på den fornemme tredjeplads på det overordnede podie.

En tredjeplads, der rent faktisk føles som meget mere.

- Det føles som om, at vi har vundet, selvom vi blev nummer tre. Alt det vi har været igennem for at få den bil over målstregen. Det har simpelthen været en sej, lang kamp, så det er helt fantastisk, at vi kan stå på overall podium som nummer tre, lyder det fra danskeren.

I sin LM P2-racer fik David Heinemeier Hansson en bumlet start på løbet, men i de afgørende timer følte han sig nærmest som en troldmand bag rattet.

- Jeg startede måske lidt skidt. Jeg fløj lige gennem grusbanen på min tredje omgang. Men så faldt jeg ind i en god rytme og specielt til sidst, der fandt jeg virkelig magien i bilen, siger danskeren, der fra podiet kunne nyde hyldesten fra publikum - deriblandt en hel masse landsmænd:

- Man ser den her masse af mennesker, og så ser man Dannebrog feje over det hele. Det er simpelthen så stort. Det er fantastisk, at der stadig kommer så mange danskere, selvom Tom Kristensen ikke længere kører. Så det var fedt at kunne sætte et dansk flag på overall podium igen.

Se David Heinemeier Hansson på podiet i videoen herunder.

Danske David Heinemeier Hansson kører Le Mans 2017 i LMP2-klassens racer nummer 13 Video: Claus Gadegaard Højlund