Motorsport

Gør-det-selv-løsning sikrede dansk podieplads: - Det' helt 'Georg Gearløs'

David Heinemeier Hanssons team fandt på en kreativ løsning, da det fik udfordringer med at starte bilen, når den var i pit. Det gav pote til sidst.

Fantasien havde ingen grænser, da der pludseligt opstod problemer med danske David Heinemeier Hanssons Vaillante Rebellion-racer få timer før afslutningen af årets Le Mans.

Danskerens team havde i løbet af søndagen store udfordringer med at få gang i bilen, når den var i pit, fordi det elektriske starterdrev strejkede. Derfor var man nødt til at give det et slag med en hammer for at få gang i motoren igen.

For at kunne gøre det, var teamets mekanikere tvunget til at tænke kreativt. Det gjorde de så ved at lave et hul i bilens cover, så de kunne komme ned til starterdrevet med hammeren i stedet for at tage hele chassiset af. Det ville nemlig udløse en straf og koste mere tid i pitten.

Det geniale påfund havde Heinemeier Hansson stadig svært ved at forstå, da TV 2 SPORT fangede ham efter podieceremonien.

- Jeg troede, det var en joke, at de ville lave hul i bilen for at kunne få hammeren ind. Det er jo helt Georg Gearløs at skulle have en hammer ind igennem, sagde David Heinemeier Hansson til TV 2 SPORT.

Le Mans 2017 Video: Claus Gadegaard Højlund

- Det er fantastisk. Vi har haltet igennem på den startmotor siden klokken 08:00, hvor jeg kom i bilen. Det er så fantastisk, at den kunne klare det til ende, lød det fra danskeren.

Danskerbilen gennemførte løbet som den næstbedste bil i LMP2-klassen, hvilket også var nok til at sikre en tredjeplads i hele løbet.