Motorsport

Nicki Pedersen klar til 'sidste skud i bøssen' efter nakkebrud

Han har været tæt på at indstille karrieren, men nu er helbredet igen i top hos Nicki Pedersen, der er klar til den måske vigtigste sæson i karrieren.

Den tredobbelte speedway-verdensmester Nicki Pedersen var i tvivl, om et brud i nakken ville koste ham en fortsættelse af karrieren.

Den 24. maj styrtede danskeren og pådrog sig et brud i nakken. Herefter fulgte flere måneders tvivl, om det var tid til at smide speedwayhjelmen på hylden.

Men i november lysnede det for Nicki Pedersen. Først fik han grønt lys fra lægerne, der ikke så nogen risiko ved at fortsætte karrieren. Herefter fik Pedersen tildelt et wildcard til VM-serien.

- Jeg har prøvet mange ting på min krop og kan mærke, at det heler op igen. Jeg har det rigtig godt, og jeg vågner ikke op med sindssyge smerter hver dag. Så skal man ikke tage mit lille barn fra mig. Speedway er mit liv, og jeg brænder for det endnu, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

Men efter en skadesplaget sæson, og en dåbsattest der skriver 40, så ved Nicki Pedersen, at det er ved at være tid til igen at levere resultater.

- Som jeg selv har sagt, så er der ingen tvivl om, at den her sæson er med kniven for struben og det sidste skud i bøssen. Jeg skal ud at vise, hvad jeg står for. Ikke for alle mulige andre, men for mig selv.

Ambition om trofæer

Sidste gang Nicki Pedersen kunne lade sig hylde som vinder af det individuelle verdensmesterskab var tilbage i 2008.

Men selvom de gyldne dage ligger nogen tid tilbage for den tidligere verdensmester, så er der ikke slækket på ambitionerne.

- Der er ingen tvivl om, at når man har kæmpet om medaljer før og har tre individuelle verdensmesterskaber, så ved man godt, hvor det er sjovest. Og der er ingen tvivl om, at det er det, jeg brænder for.

Første grandprix i VM-serien køres den 12. maj i polske Warszawa.