Fernando Alonso skal køre Le Mans

Den dobbelte Formel-1 verdensmester kommer til at få debut i Le Mans, hvor han har lavet en aftale med Toyota.

Rygterne har stået på længe.

Men nu er det endelig sikkert, at Fernando Alonso får debut, når han til sommer skal køre Le Mans for Toyota. Alonso har testet Toyotas LMP1-bil i Bahrain i slutningen af sidste år, og nu er de to parter kommet frem til en aftale.

Alonso skal køre sit første løb den 5. maj. Deltagelsen i Le Mans er en del af spanierens drøm om at nå et mål.

- Jeg har aldrig villet nedtone mine ambitioner om at vinde motorsportens Triple Crown. Det er Monacos grandprix, Indy 500 og Le Mans, siger Fernando Alonso ifølge The Express.

- Vi forsøgte at vinde Indy sidste år, men vi missede det. I år har jeg mulighed for at vinde Le Mans. Det er en stor udfordring, og meget kan gå galt. Men jeg er klar, forberedt og ser frem til løbet. Det kommer dog ikke til at fjerne mit hovedfokus, som stadig er Formel 1 med McLaren.

Gjorde stort indtryk

I sidste weekend fik han en smagsprøve på udholdenhedsdisciplinen, da han deltog i 24-timersløbet i Daytona.

Den dobbelte Formel 1-verdensmester gjorde stort indtryk på den dobbelte Le Mans-vinder Alexander Wurz, da han for første gang testede en LMP1-racer i november måned.

Le Mans-vinderen fra 1996 og 2009 fortalte også, at den 36-årige Formel 1-kører kom med god og struktureret feedback i løbet af hele dagen.

Fernando Alonsos hurtigste omgang i Bahrain-testen lød på 1.43,013, hvilket var under 0,7 sekunder langsommere end Toyotas faste kører Mike Conway i søsterbilen.