Motorsport

Nicki Pedersen er tilbage på cyklen efter brækket nakke

Nicki Pedersen har været tæt på at indstille sin speedway-karriere, men nu er den 40-årige kører tilbage på sin cykel, efter han brækkede nakken.

Nicki Pedersen fløj fem-seks meter igennem luften og landede lige på nakken.

Den tredobbelte verdensmester i speedway var en onsdag aften i slutningen af maj 2017 involveret i et styrt på speedwaybanen i Holsted. Her havde han en voldsomt sammenstød med Niels-Kristian Iversen, og Pedersen blev efterfølgende gelejdet ind i ambulance med kurs mod Kolding Sygehus.

Meldingen lød på, at danskeren havde brækket nakken, og at speedway-karrieren nu var i fare. Men her 10 måneder senere er han tilbage på cyklen og klar til at køre ræs igen.

- Der er ingen tvivl om, at det er en forløsning efter 10 måneders skadespause med en brækket nakke, hvor der var usikkerhed, om jeg overhovedet kom tilbage på cyklen igen. Det var en dejlig harmoni at komme ud og køre en omgang, få givet noget gas og selvfølgelig mærke suset i maven, når man kører ned ad langsiden, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

- Det har været en lang rejse, hvor jeg blev sat på sidelinjen, ikke måtte dyrke min sport og ikke måtte gå på arbejde, som jeg ellers plejede. Det er klart, at det er mentalt og fysisk hårdt. Der har hele tiden været det spørgsmål i mit hovedet, som sagde: ’Kan jeg nu komme tilbage, hvor jeg var?’ Heldigvis har jeg en masse erfaring i rygsækken, så det er gået ud over al forventning.

- Jeg føler ikke, at jeg er sat tilbage

Danskeren er lige nu i Kroatien, hvor han er i gang med en intens træningslejr. Han var oppe på cyklen for første gang tirsdag, og senere onsdag venter der yderligere træning.

- Jeg synes egentlig, at fornemmelsen i kroppen var rigtig god. Der var ikke noget, jeg var bange for eller noget sted, jeg havde ondt efterfølgende. Det er klart, at dagen derpå er jeg godt øm, men det har jeg jo prøvet de sidste 29 år.

- Der er altid mange vibrationer i cyklen, så det kan man altid mærke dagen efter.

De næsten 14 dage skal der trænes og testes i Kroatien så meget som muligt, så danskeren kan blive klar til sæsonstart. De første løb kommer i slutningen af marts, inden ligasæsonen i Polen starter i april.

Selvom han ikke har lang tid, tror Pedersen alligevel på et succesfuldt comeback.

- Jeg ser det som sådan ikke som et problem at komme tilbage i topform. Udfordringen er at få grejet til at køre stærkt nok, og det er det, alle har problemer med.

- Jeg føler ikke, at jeg er sat tilbage fra min skade overhovedet. Jeg føler, at jeg er, hvor jeg skal være og har ikke ondt i kroppen og nakken. Nu starter jeg sæsonen, som jeg ville have gjort, hvis det var en hvilken som helst anden sæson, siger Nicki Pedersen.

Det første grandprix i kalenderen er i Warszawa den 12. maj, og det arbejder danskeren på at blive klar til.

Et nakkebrud truede Nicki Pedersen med at stoppe karrieren, men speedwaykøreren har tænkt sig at køre et år endnu. Video: TV 2 SPORT