Motorsport

Magnussen indtager førsteplads i USA

Garcia og Magnussen løfter det synlige bevis på den fjerde andenplads i træk. © RICHARD PRINCE

Efter endnu en andenplads rykker Jan Magnussen og Antonio Garcia op som nummer et i den samlede IMSA-stilling.

Jan Magnussen holder sig for tiden rigtig godt til i det amerikanske mesterskab.

Søndag sluttede han sammen med makkeren Antonio Garcia som nummer to på Virginia International Raceway, hvilket sikrer point nok til, at parret rykker op på den samlede førsteplads.

Deres gule Corvette C7.R var 1,3 sekunder efter den vindende BMW, da de krydsede målstregen for sidste gang i sæsonens 10. løb.

- Det var en vild kamp! Temperaturen var stegende, og i den sidste del af løbet blev jeg jagtet bagfra af den ene konkurrent, mens jeg forsøgte at fange den anden. Vi havde planlagt to kørerskifte, men da Antonio slog sit knæ lige inden løbets start, ville vi ikke risikere noget, og derfor blev jeg i bilen og kørte to stints, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

Andenpladsen søndag aften var parrets fjerde på stribe. Det var samtidig det syvende podieresultat i denne sæson af GTLM-klassen i WeatherTech SportsCar Championship.

- Crewet havde igen givet os en fantastisk bil, som vi kunne kæmpe med. Jeg havde dog lidt udfordringer med at få greb i bilen lige efter en periode med safetycar, og samtidig mistede jeg tid på at kæmpe mig igennem trafikken i jagten på den førende BMW, som havde valgt en anden pitstop-strategi og derfor havde fået et forspring. Samtidig havde jeg en anden GTLM-bil i bakspejlet, så det handlede egentlig bare om at forsvare andenpladsen, hvilket var hårdt i sig selv, forklarer Jan Magnussen.

Her ses Magnussens gule Corvette.

Danskeren overtog bilen 55 minutter inde i det to timer og 40 minutter lange løb, hvor Christina Nielsen også kørte sig på podiet.

I GTD-klassen sluttede hun også på andenpladsen sammen med sin makker Patrick Long. Det var anden gang i træk, de kørte deres Porsche på podiet i IMSA-serien.