Motorsport

Kevin Magnussen arbejder på at køre Le Mans med sin far i 2019

Le Mans 2019 kan blive ekstra interessant med danske øjne, hvis Kevin Magnussen lykkes med at få lov til at køre løbet.

Kevin og Jan Magnussen pusler med en drøm om at stille op sammen i det legendariske motorsportsløb Le Mans.

Faktisk er de ved at undersøge mulighederne for at køre sammen allerede i 2019, fortæller Kevin Magnussen til BT.

- Vi arbejder på det, men ikke særlig seriøst og jeg tror ikke, det kommer til at ske i 2019, siger Kevin Magnussen til BT.

Udfordringen ligger hovedsageligt i, at Jan Magnussens Corvette-team er på udkig efter en tredjekører til hele fire løb i 2019. Kevin Magnussen har kun mulighed for at være med i to af løbene, hvis hans kontrakt med Haas som forventet bliver forlænget. Derfor virker det lidt mere sandsynligt, at far/søn-duoen først kommer til at køre sammen i 2020 eller senere.

Det fortæller Jan Magnussen, ligeledes til BT:

- Der er fire langdistanceløb i vores 2019-program – Daytona, Le Mans, 12-timersløbet i Sebring og Petit Le Mans. Her kunne de bruge Kevin som tredjekører sammen med mig og min faste makker Antonio Garcia. Men problemet er, at Kevin kun kan køre de to 24-timersløb – han er optaget af Formel 1, når vi kører i Sebring og ved Petit Le Mans. Foreløbig insisterer de på, at vi skal have samme tredjekører i alle fire løb. Men jeg prøver at få dem til at skifte mening, så Kevin kan ’nøjes’ med de to 24-timersløb, lyder det fra Jan Magnussen.

Jan Magnussen og Antonio Garcia ligger nummer et i den amerikanske IMSA-serie Weathertech Sportscar Championship. Duoen har 299 point inden det sidste løb. Det er ni point flere end de nærmeste forfølgere i GTLM-klassen, som Magnussen og Garcia vandt i 2017.