Motorsport

Varde vinder DM-guld - omkørsel afgjorde sølv og bronze

Ingen kunne røre Region Varde, da DM-guldet skulle uddeles. Efter omkørsel lykkedes det Slangerup at snuppe sølvmedaljerne foran Holsted.

Region Varde kan kalde sig dansk mester i holdspeedway, efter at den vestjyske klub vandt superfinalen onsdag aften.

På de hjemmevante slagger udgjorde Hans Andersen, Mads Korneliussen, Mikkel Bech, Thomas Jørgensen, Mads Hansen og reserven Michael Thyme det nykårede mesterhold.

Slangerup måtte nøjes med sølv, mens Holsted tog sig af bronzemedaljerne. Begge hold sluttede med 31 point, og derfor skulle det hele afgøres i omkørsel, hvor Mikkel Michelsen viste sig stærkere end aftenens individuelle topscorer, Nicolai Klindt. Fjelsted sluttede på fjerdepladsen.

Begge hold sluttede med 31 point, og derfor skulle det hele afgøres i omkørsel, hvor Mikkel Michelsen viste sig stærkere end aftenens individuelle topscorer, Nicolai Klindt.

Efter de første fem heats af i alt 22 lå de fire hold fuldstændig lige, og kun ét point adskilte dem i stillingen. Langsomt fik hjemmeholdet fra Varde dog bedre styr på tingene, og cirka halvvejs i DM-finalen begyndte de for alvor at trække fra.

Specielt de tre profiler Hans Andersen, Mads Korneliussen og Mikkel Bech skrabede point til sig efter behag, og med fem heats tilbage førte Varde med 10 point ned til de nærmeste konkurrenter.

Selvom pointhøsten herefter begyndte at dale en smule, så blev DM-finalen afgjort i tredjesidste heat. Her scorede Hans Andersen end ikke point, men da Fjelsted, der på daværende tidspunkt var nærmeste konkurrent, kun scorede et enkelt, var det hele afgjort.

- Det er en fantastisk aften. Det er den eneste mulighed, vi kørere har, for at give noget tilbage til de folk, der knokler, for at vi kan styrke sporten på det her niveau. Det er en kæmpe tilkendegivelse for deres hårde arbejde, og det er så fedt at give noget tilbage, lød det fra Mads Korneliussen.

DM-stillingen

  1. Region Varde: 40 point
  2. Slangerup: 31 point (sølv afgjort ved omkørsel)
  3. Holsted: 31 point
  4. Fjelsted: 29 point

Individuelle topscorere

  1. Nicolai Klindt, Holsted: 14 point
  2. Mikkel Bech Jensen, Varde: 13 point
  3. Andreas Lyager, Slangerup: 12 point
  4. Mads Korneliussen, Varde: 11 point
  5. Anders Thomsen, Fjelsted: 10 point