Motorsport

Kørt væk i ambulance under DM-finale - kom tilbage og kørte færdig

Der var dramatik ved DM-finalen for hold i speedway, og efter heat 10 måtte Fjelsteds Tero Aarnio køres væk i en ambulance. Han kom dog tilbage igen.

De 4667 tilskuere, der onsdag var mødt op på Region Vardes hjemmebane i Outrup, fik næsten fire timers speedway fra øverste hylde herhjemme.

Hjemmeholdet fra Varde løb med DM-titlen, mens der undervejs blev plads til masser af intenst speedway. Et hav af omstarter blev det også til, fordi kørerne enten accelererede for tidligt i slaggeren eller endte i infight med hinanden. 

Han siger, han har slået knæet af led, og uden jeg er doktor, så lyder det som noget, der er træls

Morten Svendsen, Fjelsted

I heat 10 styrtede Holsteds Nicki Pedersen så i et solouheld og blev diskvalificeret, men her stoppede dramatikken ikke. Da heatets sidste tre kørere efterfølgende skulle fordele pointene, pressede Fjelsted-finnen Tero Aarnio sin speedwaycykel til det yderste, så han ligeledes endte med at styrte og blive diskvalificeret.

Aarnio blev dog liggende på slaggeren og så ikke ud til at have det godt. Efter cirka otte minutters lægeundersøgelser blev han sat ind i en ambulance og kørt væk fra banen, mens sportschefen Morten Svendsen gav følgende status:

- Han siger, han har slået knæet af led, og uden jeg er doktor, så lyder det som noget, der er træls. Vi blev enige om, han prøver at køre det næste heat. Han skal have noget is på og se, om han kan køre. Han var rimelig klar på at give det et skud og sagde, han ikke havde noget at tabe alligevel, sagde Morten Svendsen, der undervejs var løbet over banen for at få styr på, hvad der præcis skete foran ambulancen.

- Lægerne snakker et sprog, jeg slet ikke forstår, og hun snakkede om at give ham alt muligt. Det duer ikke, hun giver ham morfin eller lignende, fordi det ikke skal gøre ondt på ham. Så er han ude resten af aftenen, så jeg skulle lige være klar over, hvad de gør og ikke gør, for vi har rimelig meget brug for ham.

Finske Tero Aarnio blev derfor kørt i ryttergården, hvor han blev læsset af, så han kunne fortsætte, hvor han slap. Her havde han dog tydeligvis svært ved at gå på sit ene ben, men det ændrede ikke på hans tilgang til DM-finalen.

- Jeg har set bedre dage, men vi prøver at fortsætte. Vi har brug for det. Vi er et par point bagud nu, så vi må blive ved med at kæmpe.

Men er det overhovedet muligt for dig at komme tilbage på speedwaycyklen?

- Selvfølgelig er det muligt. Jeg kan leve med det, og jeg kan køre på en speedwaycykel, konstaterede Tero Aarnio med et stort smil.

Fjelsted-køreren kom da også tilbage på speedwaycyklen, men modsat heat ni, hvor han vandt og sikrede sit hold tre point, så bidrog han ikke væsentligt til pointene i sine sidste to løb.

To tredjepladser og et point per løb blev det til, og i sidste ende sluttede Fjelsted på fjerdepladsen med to point op til de nærmeste konkurrenter, Slangerup og Holsted.

Begge hold sluttede med 31 point, og derfor skulle det hele afgøres i omkørsel, hvor Mikkel Michelsen viste sig stærkere end aftenens individuelle topscorer, Nicolai Klindt.

DM-stillingen

  1. Region Varde: 40 point
  2. Slangerup: 31 point (sølv afgjort ved omkørsel)
  3. Holsted: 31 point
  4. Fjelsted: 29 point

Individuelle topscorere

  1. Nicolai Klindt, Holsted: 14 point
  2. Mikkel Bech Jensen, Varde: 13 point
  3. Andreas Lyager, Slangerup: 12 point
  4. Mads Korneliussen, Varde: 11 point
  5. Anders Thomsen, Fjelsted: 10 point