Motorsport

'Du er et fjols, når du teer dig på TV' - klar besked ramte DM-guldvinder

Speedwaykøreren Mikkel Bech, der netop har vundet DM-guld for hold, fik sidste år en besked, der ramte ham indeni og fik ham til at tænke sig om.

Ved det individuelle DM i 2017 stod citatkongen Mikkel Bech for en stribe af interviews med bemærkninger, der ikke kunne undgå at blive opfanget efterfølgende.

  • Jeg tror, jeg kører direkte ind på grillen, og så skal jeg have en kæmpe fransk hotdog, en pølsemix, en Big Mac og syv Cocioer.
  • Jeg skal fandeme skynde mig ned i det hjørne, så jeg kan komme ud og få en hotdog.
  • For et par år siden sagde jeg altid: "Vi ses på grillen til en fransk hotdog og en Cocio". Det måtte jeg ikke for landstræneren, men nu syntes jeg fandeme, den skulle ud igen. Jeg har holdt en uges ferie nede i Sunny Beach med min fætter og ellers ligget derhjemme i en uges tid.
Et sammenklip af skøre indslag og udtalelser fra Mikkel Bech, der fredag vandt DM-bronze i speedway. Video: Bo Bentsen

Ovenstående ord var bare et udpluk af Mikkel Bechs gloser, da han sidste år vandt DM-bronze og slog prominente speedwaynavne som Kenneth Bjerre, Peter Kildemand og Hans Andersen.

Men selvom det var godt TV og god underholdning, faldt ordvalget og indstillingen ikke i god jord alle steder. Det kunne Mikkel Bech fortælle til TV 2 SPORT godt et år senere, efter han onsdag havde vundet DM-guld med Region Varde på en aften, hvor han selv havde været fuldstændig i zonen og nærmest lettere irriteret i perioder.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, så mødte jeg en mand sidste år, der sagde til mig, at han syntes, jeg var et direkte fjols, når jeg teede mig sådan på TV. Det var noget, der ramte mig indeni, indledte Mikkel Bech.

- Det var en bekendt, som er sponsor til en anden speedwaykører, der mente, jeg var alt for useriøs og skulle ændre min attitude til noget mere seriøst.

Manden havde ret på nogle områder, men jeg er mig selv

Mikkel Bech

Varde-køreren slog dog også fast, at han stadig vil være en kører med gang i, og at han godt kan lide skæg og ballade. For selvom det er et arbejde, er det også derfor, kørerne elsker speedway, mener Mikkel Bech, der nu arbejder på at finde den bedste mellemvej.

- Jeg har prøvet at arbejde med nogle forskellige ting for at se, om jeg kan finde det, der fungerer for mig. På nogle dage kan jeg mærke, at jeg skal finde mig selv helt nedefra, som når jeg havde et dårligt løb i Sverige (dagen før DM-finalen, red.).

- Andre gange, hvor jeg har gode løb, kan jeg godt være lidt mere oven på stille og roligt. Der behøver jeg ikke sætte mig ind i den samme zone som under DM-finalen. Manden havde ret på nogle områder, men jeg er mig selv, og DM-finalen var en af de gode dage, hvor jeg kunne gå på vandet, lød det fra Mikkel Bech.

Undervejs i DM-finalen blev hans indstilling faktisk så seriøs, at de andre havde svært ved at genkende den person, der plejede at gå rundt i ryttergården og lave sjov og ballade med alle andre.

Mikkel Bech under DM-finalen for hold.

- Jeg er kommet her i dag (torsdag, red.) for at vinde, og jeg har været rimelig tændt og opsat hele dagen. De andre har også sagt til mig, jeg har virket som en sur skid. Men det er bare fordi, jeg har sat mig et mål, og det er at få guldmedaljen hjem, lød det fra Mikkel Bech, inden DM-guldet senere samme aften kom i hus.

Den danske speedwaykører har nu kørt otte sæsoner i den danske liga, hvor det er blevet til tre guld-, to sølv- og tre bronzemedaljer ved DM for hold.

Ingen kunne røre Region Varde, da DM-guldet skulle uddeles. Efter omkørsel lykkedes det Slangerup at snuppe sølvmedaljerne foran Holsted. Video: TV 2 SPORT