Motorsport

Nicki Pedersen fejler i sidste heat - brite er ny verdensmester

Speedwaykøreren Nicki Pedersen nåede ikke frem til semifinalerne i årets sidste VM-grandprix.

Tai Woffinden er verdensmester i speedway, mens Nicki Pedersen ikke nåede blandt årets otte bedste VM-kørere.

Nicki Pedersen kom end ikke med i semifinalerne i årets sidste VM-grandprix i polske Torun.

Den tidligere tredobbelte verdensmester havde syv point inden 20. og sidste heat og skulle bare bruge et enkelt point mere.

Men Nicki Pedersen kom skidt fra start i heat 20 og endte på sidstepladsen og dermed uden point. Niels-Kristian Iversen, der var med som reserve, gik derimod videre til semifinalerne og senere også finalen, som blev kørt lidt senere lørdag aften.

Der var også en kamp om det ypperste i international speedway. Briten Tao Woffinden kæmpede om verdensmesterskabet med polske Bartosz Zmarzlik. Og Woffinden viste, at han er den bedste lige nu.

I semifinalen kæmpede de to side om side, og Woffinden endte foran polakken. Iversen vandt i øvrigt på flot vis netop den semifinale foran Woffinden og gik i finalen.

Finalen endte med ren opvisning fra Woffinden, som vandt i overlegen stil. Iversen blev nummer fire i finalen, hvor danskeren aldrig nåede op at køre med om sejren. Woffinden endte i den samlede VM-stillingen på førstepladsen med 139 point. Zmarzlik snuppede VM-sølvet med 129 point, mens svenske Fredrik Lindgren blev treer med 109 point.

Nicki Pedersen, som hele sæsonen har haltet efter de otte bedste kørere, der får en plads i næste sæsons VM-serie, endte på en placering som nummer 11 med 74 point. Ottendepladsen blev indtaget af russeren Emil Sayfutdinov med 89 point. Iversen blev samlet nummer 15 med 36 point, men han deltog som reserve også kun i fem ud af sæsonens ti grandprixer.

Nicki P. frustreret over sæsonen

Nu kan Nicki Pedersen kun håbe på et wildcard, som en komité på fire mand uddeler i kølvandet på lørdagens sidste grandprix i polske Torun.

- Det har været en meget frustrerende sæson i VM-grandprixerne, og der er ingen tvivl om, at der skal virkelig revurderes nogle ting, så vi får noget stabilitet. Det er frustrerende at ligge, hvor vi ligger lige nu. Nu må komitéen tage en beslutning. De har fire kørere, som de kan give wildcard. Så det er op til dem, siger Nicki Pedersen.

Hvad der skal ske i fremtiden, vil Nicki Pedersen først tage stilling til, når han ved, om han får et wildcard eller ej.

- Fornemmelsen er da ganske udmærket. Men det er ude af mine hænder. Når de har valgt, så tager jeg min beslutning efterfølgende, siger han.

Lørdag aften formåede Nicki Pedersen akkurat ikke at nå i semifinalerne med sine syv point.

- Jeg er selvfølgelig skuffet. Jeg er et point fra at være med i semifinalen. Vi manglede den sidste fart hele aftenen. Jeg fik tre andenpladser i træk, og så lavede vi en drastisk beslutning før mit femte og sidste heat. Det var en forkert beslutning, siger Nicki Pedersen.

I 20. og sidste heat endte Nicki Pedersen efter nogle justeringer på cyklen på sidstepladsen, og det var ikke nok til at nå blandt de otte bedste.

- Vi ledte efter et eller andet hele aftenen, og vi tænkte, at vi blev nødt til at gøre et eller andet. Vi følte sgu ikke, at vi havde det grej, der skulle til for at køre stærkt nok. Det var lige ved og næsten, lyder det afslutningsvis fra Nicki Pedersen.