Motorsport

Nicki Pedersen er færdig på den største scene: - Det er da vemodigt

Nicki Pedersen får ikke noget wildcard til den kommende VM-sæson, og det betyder, at en lang karriere på topplan er forbi.

Den danske speedwaystjerne og tredobbelte verdensmester Nicki Pedersen måtte søndag erkende, at der ikke bliver en fast plads til ham i næste års VM-serie.

Her var der fire wildcards i spil, men fra dansk side blev der kun fundet plads til europamesteren Leon Madsen, mens de tre andre gik til henholdsvis Patryk Dudek, Matej Zagar og Martin Vaculik.

Det betyder også, at Nicki Pedersen, der har repræsenteret Danmark i VM-serien siden 2002, lørdag kørte sit sidste grandprix i Torun, hvor han lige nøjagtig missede en plads i semifinalen.

- Det er da vemodigt, og jeg er lidt ærgerlig over situationen, for det har været en bragende sæson med op- og nedture. Jeg ville gerne have sluttet af med manér i grandprixet, siger Pedersen til DR Sporten.

Den 41-årige dansker blev ellers tilbudt en plads som førstereserve, da han blev forbigået til et wildcard. Det valgte Nicki Pedersen dog at takke nej til.

- Jeg har nok kørt mit sidste VM-løb. Jeg skal ikke ud og køre kvalifikationsløb for at komme ind i VM-serien, det kan jeg slet ikke forestille mig. Jeg er stadig i høj kurs ude i ligaerne, hvor jeg driver min forretning. Men i grandprix-serien, der er jeg færdig, tilføjer Nicki Pedersen.

Den tredobbelte verdensmester var ikke i stand til at køre sig i top otte i denne sæson, hvilket kræves for at kvalificere sig direkte til næste grandprixserie. 

Danskeren endte efter sæsonens ti grandprixer på en placering som nummer 11 samlet.