Michael Schumachers søn vinder Formel 3-mesterskab

16x9
Mick Schumacher er søn af legenden Michael Schumacher, der holder rekorden for flest Formel 1-mesterskaber. Foto: Andrej Isakovic / Ritzau Scanpix

I sæsonens næstsidste løb sikrede tyske Mick Schumacher sig titlen for Formel 3-europamester.

Fra faderens side har Mick Schumacher været født med benzin i blodet, men nu har han også vist, at talentet er med.

Den 19-årige tysker, der er søn af Formel 1-rekordholderen Michael Schumacher, sikrede sig lørdag mesterskabstitlen i FIA Formula 3 European Championship.

I det næstsidste løb på den tyske racerbane Hockenheim blev han nummer to, og det var nok til at sikre førstepladsen og mesterskabet.

Mick Schumacher kører sin anden sæson i Formel 3, hvor han sidste år blev nummer 12. Han kører for teamet Prema Theodore Racing.

Han startede ellers sæsonen med en lang række bløde resultater, men vendepunktet kom midtvejs i sæsonen på Spa-bane i Belgien i slutningen af juli, hvor han tog sin første sejr. Siden fulgte 7 sejre i 11 løb, blandt andet fem sejre i træk i september.

Flere tidligere vindere af FIA Formula 3 European Championship har taget skridtet videre til motorsportens kongeklasse, Formel 1, blandt dem Esteban Ocon og Lance Stroll. Også Max Verstappen brød igennem i en Formel 3-racer.

I kongeklassens søgelys

En top-2-placering i mesterskabet giver en såkaldt FIA Super License, der er en forudsætning for at måtte køre Formel 1.

Alene på sit efternavn bliver der selvfølgelig lagt mærke til Mick Schumacher, og det erkendte Ferraris teamchef Maurizio Arrivabene da også tidligere på sæsonen.

- De seneste resultater er rigtig, rigtig gode, og jeg ønsker ham en stor karriere. Men lad nu knægten have det sjovt. Jeg gentager altid mig selv: unge kørere bør være fokuserede og koncentrerede, men samtidig have det sjovt og vokse op stille og roligt. Så må vi se, hvad hans fremtid bringer. Men hvordan kan vi her i Maranello (Ferraris hjemby, red.) sige nej til et navn som hans? sagde Arrivabene i slutningen af september.

Også Toro Rosso-teamet, der er ejet af Red Bull, har på rygtebasis kigget på Schumacher som erstatning. Det blev dog afvist af Red Bull.

Stærkt bånd til Ferrari

Båndene mellem Schumacher-familien og Ferrari er tætte, efter at Michael Schumacher fem år i træk fra 2000 til 2004 blev verdensmester i Formel i netop en Ferrari-racer.

Michael Schumacher havde to gange forinden vundet Formel 1-mesterskabet, hvilket gør ham til den mest vindende nogensinde.

På tragisk vis blev Schumacher i slutningen af 2013 sendt i kunstigt koma med svære hovedskader efter et styrt, hvor han var ude at stå på ski med sønnen.

Det har løbende været ret småt med nyheder om Schumachers tilstand, hvor forskellige rygter har svirret. I slutningen af 2014 fortalte den tidligere racerkører Philippe Streiff, at han var lam og ude af stand til at tale.

Året efter udtalte Schumachers manager, Sabine Kehm, at hans tilstand langsomt forbedredes.

I september 2016 dementerede Schumacher-familien advokat, Felix Damm, en historie i det tyske medie Die Bunte, som gik på, at Schumacher var i stand til at gå nogle få skridt. Damm slog fast, at Schumacher ikke var i stand til at gå.