Motorsport

Schumachers søn kan blive en af de helt store, mener Formel 1-chef

Chefen for Formel 1-teamet Mercedes ser en stor fremtid for Mick Schumacher, der lørdag vandt mesterskabet i Formel 3.

Flere nuværende Formel 1-kørere har grundlagt deres karrierer via succes i motorsportens Formel 3.

Nuværende kørere som Daniel Ricciardo, Esteban Ocon og Lance Stroll gjorde det, og det næste navn til listen kan meget vel være Mick Schumacher.

Den 19-årige tysker med det Formel 1-duftende efternavne, søn af legenden Michael Schumacher, sikrede sig lørdag mesterskabstitlen i FIA Formula 3 European Championship i sin blot anden sæson i Formel 3-klassen.

På grund af efternavnet er det selvfølgelig ikke gået ubemærket hen, men også som kører for Prema Theodore Racing, der har Mercedes som motorleverandør, er han blevet fulgt nøje.

- Fokus har været rettet mod ham lige fra starten, og han har været under et stort pres, siger Toto Wolff, der er chef på Formel 1-teamet Mercedes, ifølge Reuters.

Mick Schumacher fik en sløj start på sæsonen, men i den anden halvdel har han været fuldstændig suveræn og sikrede sig mesterskabstitlen med ét løb tilbage.

- Det er ikke nemt at håndtere, specielt når man ikke kommer så godt fra start. Han præstationer i den anden halvdel af sæsonen er derfor desto mere imponerende, siger Wolff.

- Han har vist, at han har, hvad der skal til, og at han kan blive en af de helt store i vores sport.

Wolff glæder sig samtidig over, at Schumacher - ifølge Wolff - sikrede Mercedes den 500. løbssejr i Formel 3.

- Det er en ret uvirkelig følelse. Jeg er virkelig glad, og jeg kan ikke rigtig tro det, sagde Schumacher efter løbet lørdag.

Faderen Michael Schumacher sluttede sin glorværdige karriere hos netop Mercedes, men havde sine bedste år hos italienske Ferrari, hvor han blev verdensmester fem år i træk fra 2000 til 2004.

Schumacher senior holder stadig rekorden for flest Formel 1-verdensmesterskaber med syv af slagsen.

Michael Schumacher er ikke blevet set i offentligheden, efter han i slutningen af 2013 pådrog sig svære hovedskader efter et styrt på ski.