Stor triumf for Magnussen – genvinder amerikansk mesterskab

16x9
Jan Magnussen og Antonio Garcia har genvundet det amerikanske mesterskab. Foto: Brian Cleary / Ritzau Scanpix

Jan Magnussen og Antonio Garcia kan for andet år i træk lade sig hylde som vindere af det amerikanske sportsvognsmesterskab.

Jan Magnussen kan fejre endnu en triumf i det amerikanske IMSA-mesterskab, WeatherTech SportsCar Championship.

Sammen med makkeren Antonio Garcia forsvarede Magnussen den samlede mesterskabsføring i sæsonens sidste løb, og derfor er de amerikanske mestre for andet år i træk. De vandt GTLM-klassen for øjnene af blandt andre Kevin Magnussen, der var rejst til Road Atlanta for at støtte sin far.

– Det er en fantastisk følelse at kunne tage titlen igen i år. Det har uden tvivl været en udfordrende og frustrerende sæson uden sejre, men vi har været konsistente og hentet en masse podieresultater. Det er ikke kun Antonio (Garcia, red.) og jeg, som kan tage æren for mesterskabet. Det er den samlede indsats fra hele teamet, som har gjort forskellen. Jeg kørte mit første løb for Corvette Racing i 2004, og holdet bliver altså ved med at imponere mig, lyder det fra Jan Magnussen i en pressemeddelelse. 

Triumfen natten til søndag var Jan Magnussens fjerde amerikanske titel.

Garcia kørte galt

Magnussen og Garcia erobrede førstepladsen i sæsonens 10. løb, da de blev nummer to på Virginia International Raceway.

Siden har de toppet den samlede føring i deres gule Corvette C7.R, og inden det sidste løb på Road Atlanta havde det dansk/spanske makkerpar et forspring på ni point i den samlede stilling. 

Manussen og Garcia blev nummer otte på Road Atlanta, hvor Jan Magnussen var den hurtigste af de to i løbet af den 10 timer lange sæsonfinale. Med cirka tre timer igen blev teamet udfordret, da Antonio Garcia snurrede af banen i kampen om placeringer. Skaderne på Corvetten var så omfattende, at bilen måtte i garagen, men efter lidt over fem minutters reparationer, var spanieren tilbage på banen.

– Antonio var ødelagt over uheldet, og det kan jeg godt forstå. Jeg ville jo have haft det på fuldstændig samme måde. Men vi er racerkørere, og vi presser den alt, hvad vi kan, for at vinde. Og så sker sådanne ting. Men missionen lykkedes. Vores mål er at vinde mesterskaber, og det gjorde vi i denne weekend, og vi vandt både kørermesterskabet og teammesterskabet, siger Magnussen.

Kevin Magnussen var til stede på Road Atlanta, da hans far genvandt det amerikanske mesterskab.
Kevin Magnussen var til stede på Road Atlanta, da hans far genvandt det amerikanske mesterskab. Foto: RICHARD PRINCE, RICHARD DOLE / RICHARD PRINCE, RICHARD DOLE

Christina Nielsen stiller op i GTD-klassen, hvor hun sammen med sit Porsche-team blev nummer seks i sæsonfinalen. Hun var langt fra podieplaceringerne i den samlede stilling inden løbet.