'Følelsesladet' dansk sejr i WEC

Nicki Thiim og Marco Sørensen vandt GT-Pro-klassen i sekstimersløbet i Shanghai.

Selvom regnen flere gange satte en stopper for sekstimersløbet i Shanghai i WEC-serien, så kunne de naturlige elementer ikke skylle den danske succes væk.

i GT-Pro-klassen var det nemlig Nicki Thiim og Marco Sørensen, der var hurtigst efter de seks timer i bilen og kunne dermed hente første sejr i deres nye Aston Martin Vantage.

En sejr, der fik følelserne frem i Nicki Thiim på podiet.

- Det er ret følelsesladet med den nye bil. Nærmest som da vi vandt VM i 2016, lød det i sejrsinterviewet fra den 29-årige dansker.

- Det er historisk, og jeg er bare glad og stolt over holdet. Super stolt.

I samme klasse blev årets Le Mans-vinder Michael Christensen nummer tre i sin Porsche og udbyggede dermed sin føring i kørernes mesterskab sammen med sin team-kollega, franskmanden Kevin Estre.

I det regnskab ligger Marco Sørensen og Nicki Thiim på femtepladsen 55,5 point efter efter landsmanden på førstepladsen, der har 111 point.

Årets sæson er en udvidet en af slagsen, fordi WEC-serien er ved at skifte kalender, så man afslutter sæsonen i Le Mans med det klassiske 24-timers løb.

Derfor køres de sidste tre løb i denne sæson først næste år, hvor det i marts gælder Sebring i USA og i maj Spa i Belgien, hvorefter verdensmestrene kan hyldes efter Le Mans den 15.-16. juni 2019.