Motorsport

Dansker er mere end en Formel 1-kandidat, siger Renault-chef

Christian Lundgaard har vist stærke præstationer i løbet af i år, mener Renaults teamchef, Cyril Abiteboul.

I disse år er det Kevin Magnussen, som er blandt verdens 20 Formel 1-kørere.

Fremover kan der komme yderligere en dansker i det snævre felt. Navnet er Christian Lundgaard.

- Jeg synes helt klart, han er en Formel 1-kandidat - hvis ikke mere end det. Vi ser noget specielt i ham. Det er derfor, vi støtter ham, siger Renaults teamchef i Formel 1, Cyril Abiteboul, til TV 2 SPORT.

17-årige Lundgaard er en del af Renaults ungdomsprogram og imponerede i 2018 i Formel Renault Eurocup 2.0. Fire sejre blev det til, og helt hen mod slutningen kæmpede han med om mesterskabet. Det endte med en samlet andenplads.

En imponerende bedrift, i betragtning af at det var hans første sæson i serien. Det betød, at han vandt 'rookiemesterskabet', som er for alle de førsteårs-kørende.

- Det har været en meget stærk præstation i år.  Han har gjort det ekstremt godt, og statistikkerne viser et ret klart signal om, hvad han er i stand til at gøre, siger Abiteboul, som mener, at Lundgaard har flere styrker udover hurtighed i bilen.

- Han er en, der forstår løbet, og er rigtig, rigtig moden. Jeg har altid været imponeret over hans ro og evne til at levere under svære omstændigheder.

Stor fremtid foran sig

Franskmanden er ikke overrasket over Lundgaards seneste resultater. Han ser det mere som en bekræftelse af, hvad de allerede vidste om den unge dansker.

For inden Lundgaard steg ind i bilen i Formel Renault Eurocup 2.0, kørte han i 2017 Formel 4. Her blev det til mesterskaber i først det nordeuropæiske og siden det spanske.

- Vi er meget glade for at fortsætte med ham. For os er det et langsigtet program. Han understreger, hvad det er, vi vil med akademiet. Vi støtter ham ikke bare for at støtte ham. Vi tror, at han har potentiale til at nå målet, siger Renaults teamchef.

Jeg håber bare, at han kan holde det momentum, han har, og at der er plads til ham i Formel 1, når han er klar

Jan Magnussen

Ambitionerne hos den franske motorsportsfabrikant stemmer godt overens med danskerens egne ambitioner. Dem fortalte han om til TV 2 SPORT i begyndelsen af året.

- Man skal ikke stille for store håb, for de mindste ting kan ødelægge det. Men siden jeg startede med at køre gokart, har det været mit mål at komme i Formel 1 – og ikke bare at komme i Formel 1, men også at vinde, sagde Christian Lundgaard, som var syv år, da han begyndte at køre gokart.

Her udtaler Christian Lundgaard sig om sin Formel 1-drøm:

Det danske racertalent Christian Lundgaard drømmer om Formel 1. Video: TV 2 Sport

En af de danske kørere, som allerede har vist sig på et topniveau over mange år, er Jan Magnussen. Han har blandt andet vundet Le Mans og den amerikanske sportsvognsserie GTLM fire gange.

Magnussen ved derfor, hvad han taler om, når han mener, at fremtiden er mere end lys for Lundgaard.

- Jeg tror, han har en kæmpe fremtid foran sig. Det kræver, at han får den rigtige opbakning fra nu af. Nu er han kommet ind i Renaults 'young driver program', og det vil nok gøre en kæmpe forskel for ham. Så håber jeg bare, at han kan holde det momentum, han har, og at der er plads til ham i Formel 1, når han er klar, lyder vurderingen fra Magnussen.

De nuværende Formel 1-kørere Valtteri Bottas, Pierre Gasly, Brendon Hartley og Stoffel Vandoorne – samt Lando Norris, der erstatter Vandoorne i næste sæson – har alle vundet Formel Renault Eurocup 2.0.