Motorsport

Magnussen og Bremer starter dansk hold - vil køre Le Mans med Kevin

De rutinerede danske racerkørere Jan Magnussen og Ronnie Bremer har store planer med et 100 procent dansk team.

MB Racing er navnet på den nye motorsportsdreng i klassen.

45-årige Jan Magnussen og 40-årige Ronnie Bremer står bag det danske hold, der allerede regner med at skulle køre løb i GT4-klassen i år.

Kigger man længere frem i tiden, er blikkene stift rettet mod det legendariske 24-timersløb på Le Mans.

- Le Mans er en drøm, der - et godt bud - ligger fem år ude i fremtiden, hvis vi gør tingene rigtigt. Og det er planen at gøre det rigtigt, siger Jan Magnussen til TV 2 SPORT.

Jan Magnussens søn, Kevin Magnussen, har tidligere ytret sig om muligheden for at køre Le Mans sammen med sin far.

Den drøm er ikke blevet mindre af MB Racings tilblivelse.

- Det er ingen hemmelighed, at vi drømmer om, det kan lade sig gøre, at Kevin, Jan og jeg kører Le Mans sammen en dag. Men det kræver selvfølgelig, at rigtig mange ting går op i en højere enhed. Det er det, vi håber, kan lade sig gøre, siger Ronnie Bremer.

Kevin Magnussen debuterede i Formel i 2014 og kører i dag for Haas-teamet.

Stadig hurtige nok

Han tilhører motorsportens kongeklasse og har i højere grad ungdommen med sig i forhold til sin far og Bremer. Men det skulle ikke være noget problem.

- Så længe vi er hurtige nok, kan vi blive ved. Et drømmescenarie som det her kan nok godt få os til at blive ved så længe, som det nu kræver, siger Ronnie Bremer.

Ronnie Bremer sidder i Merdeces-bilen.

Le Mans er imidlertid ikke aktuelt nu og her.

Hjælper talenter på vej

Teamet skal bygges op, og selvom både Magnussen og Bremer selv kommer til at sidde bag rattet, er planen også at få unge talenter ind, så de lærer at køre langdistanceløb over 12 eller 24 timer.

- Vi elsker motorsport og elsker at køre race. Nu har vi fået en mulighed for at skabe vores helt eget racerteam, hvor vi kan bringe vores egne erfaringer med ind fra mange år i sporten. Forhåbentlig kan vi drive til noget, som vi begge to synes, er sjovt at være en del af og være stolte af, siger Jan Magnussen.

Han har fire gange vundet Le Mans i GT-klasserne, og lige nu kører han også for Corvette.

Jan Magnussen forventer dog at køre enkelte løb i 2019 for MB Racing, der ifølge Magnussen skal køre tre til fem løb i år - blandt andet Aarhus Classic.

Detaljer fra Mercedes-bilen.

MB Racing kommer til at køre i Mercedes-biler, og mens de rutinerede herrer bag holdet nok ved, hvad det hele drejer sig om, vil de forsøge at klæde talenterne på, så de en dag kan gøre sig gældende blandt de allerbedste racerkørere.

- Vi skal bygge et racerteam op, der hjælper folk på vej, så de kan blive kørt i stilling til eventuelt at nå det ultimative mål om at køre med nogle topkørere, siger Ronnie Bremer til TV 2 SPORT og fortsætter:

- Lige nu handler det om at få folk ind og skolet dem med al den erfaring, vi har, så de er klar til en racerverden, hvor de fleste tror, det bare handler om at sætte sig ind bag et rat og køre. Det er det bestemt ikke.

MB Racing får base i Albertslund og har også planer om at gå ind i e-sport.