Motorsport

Jan Magnussen kan vinde sejr nummer 100 i Californien

Jan Magnussen jagter jubilæumssejr til Corvette Racing. Jens Nørgaard Larsen / ScanpixDanmark

Den danske racerkører Jan Magnussen kan i weekenden bringe antallet af sejre til Corvette Racing op på et trecifret antal.

Lige rundt om hjørnet – også bogstaveligt talt - venter et stort motorsportsjubilæum.

Det kan blive sikret med et dansk aftryk, hvis Jan Magnussen fortsætter sin tradition med at køre godt i Long Beach i Californien, hvor den 45-årige danskers hold, Corvette Racing, kører ræs i weekenden.

Bliver det til en førsteplads sammen med makkeren Antonio Garcia, vil det være motorsportsholdets sejr nummer 100 i det amerikanske IMSA-mesterskab, WeatherTech SportsCar Championship.

- Long Beach er et fantastisk event og en stærkt underholdende bane. Vi kommer fra sæsonens to længste løb til det korteste, hvilket betyder masser af action på kort tid. Det betyder også, at du hurtigt kan ryge ud af kampen, siger Jan Magnussen i en pressemeddelelse.

Vil gerne stå øverst på skamlen

Long Beach er den tredje afdeling i WeatherTech SportsCar Championship, efter at kørerne har været igennem de to første afdelinger med 24-timersløbet på Daytona og 12-timersløbet på Sebring. Her blev det senest til en podieplacering.

Jan Magnussen har to gange vundet Long Beach-løbet for Corvette Racing, og danskeren håber også på at kunne nå helt til tops i 2019.

- De seneste to år har vi gjort det godt i løbet, men har ikke lykkedes med at vinde. Heldigvis har vores teamkammerater begge gange sørget for, at sejren ikke er gået til andre teams, men man vil naturligvis helst gerne selv stå øverst på skamlen, siger Jan Magnussen.

Jan Magnussen og resten af feltet kører træning og kvalifikation fredag, mens løbet finder sted lørdag i Long Beach, der er en havneby syd for Los Angeles.

Den rutinerede danske racerkører har sammen med Ronnie Bremer tidligere på året luftet planer om at starte et dansk hold, der vil køre Le Mans med Jan Magnussens søn, Kevin Magnussen.

Jan Magnussen (tv.) har blikket fast rettet mod en topplacering i Californien i weekenden.