Motorsport

Syvdobbelt dansk mester rasende på Nicki Pedersen: - Store idiot

Niels-Kristian Iversen kogte efter heat to ved DM, fordi Nicki Pedersen havde sprayet ham og hans cykel til efter heatets afslutning.

Bare to heat var kørt af det individuelle DM i speedway i Holsted, inden det fløj om sig med mindre pæne gloser i ryttergården.

Den syvdobbelte danske mester Niels-Kristian Iversen var stærkt utilfreds med, at Nicki Pedersen havde gjort ham og hans cykel beskidt efter heat to, og det førte til en konfrontation mellem de to kørere foran Pedersens garage.

- Store idiot, mand. Han var sur over, at jeg kørte ham ud i første sving. Så sviner han mig fuldstændig til. Prøv at se cyklen, den er fuldstændig mudret til, fordi han sprayer mig til efter heatet, lød det fra Iversen.

Ordforrådet er rimelig lille, når han bliver sur

Nicki Pedersen om Niels-Kristian Iversen

Efter heatet var færdigt?

- Ja, fjols, mand. Lille gnom.

Hvad siger det om den konkurrence, der er i gang her til aften?

- Det siger, at han er en dårlig taber, men det er ikke noget nyt. Han må bare samle sin sut op og komme videre, sagde Niels-Kristian Iversen.

Se Niels-Kristian Iversen vinde heat to foran Nicki Pedersen i videoen herunder.

Niels-Kristian Iversen og Nicki Pedersen var i direkte duel i heat to ved DM. Video: TV 2 SPORT

Iversen kørte helt op i stakittet

Øjeblikket forinden var Nicki Pedersen blevet interviewet om samme heat og det efterfølgende sammenstød, men der lød det ikke til, at tonen mellem ham og Iversen havde været så krigerisk.

- Jeg synes, at han fulgte mig rimelig godt ind i første og andet sving. Han kørte helt op i stakittet. Han vidste jo godt, at det var mig, sagde Nicki Pedersen, der startede på bane to, mens Niels-Kristian Iversen havde bane ét.

- Det var ræs, jeg havde gjort det samme, men vi kører helt op i ingenmandsland i første og andet sving, så vi kunne have tabt begge vores positioner. Det er fair nok, at man kører hinanden op, men vi er ved at smide både første- og andenpladsen væk.

Hvorfor vandt du ikke?

- Arg, bane ét er ret god i øjeblikket. Han var indvendig, havde jeg været indvendig, havde jeg også nappet ham. Det er ræs, sagde Pedersen.

Aldrig blive uvenner med 'Puk'

Efter konfrontationen fik de to kamphaner talt ud foran Nicki Pedersens garage, og begge forlod de området med et smil på læben.

- Jeg kunne aldrig være uvenner med 'Puk' overhovedet (Niels-Kristian Iversens øgenavn, red.), sagde Nicki Pedersen i et interview før heat fem.

Han kaldte dig 'idiot' og alt muligt i et interview?

- Ja, men det gør 'Puk' jo altid. Ordforrådet er rimelig lille, når han bliver sur, lød det fra Pedersen, inden han fortsatte:

De to danske speedwaykørere forlod deres forsoningsmøde med et smil på læben. Video: TV 2 SPORT

- Vi stod og talte sammen bagefter. Han sagde også, at han var sur over det. Så sagde jeg: "Du skubbede mig jo ud i første sving, som jeg også ville have gjort med dig. Det er ræs. Hvor du ville have været en lille smule frustreret." Og så spurgte jeg, hvad han ville gøre ved det - jamen, ingenting. Han kan jo ikke gøre noget ved det. Det er ræs.

Er det et udtryk for, at alle holder øje med ham, men man skal også lige huske de andre?

- Det er klart, at 'Puk' gør det rigtig godt til DM. Han har en eller anden aura deroppe, der fungerer, men glem ikke, at der er andre end Nicki Pedersen. Vi har lige set Kenneth Bjerre køre stærkt. Der er ikke noget, der er for givet for Iversen endnu, sagde Nicki Pedersen.

Niels-Kristian Iversen lykkedes ikke med at vinde sit ottende DM-guld i træk. Det blev til sølv i Kenneth Bjerres triumf. Ole Olsen har med 12 sejre rekorden for flest individuelle danmarksmesterskaber.

Kenneth Bjerre har vundet det individuelle DM, som blev afholdt i Holsted. Video: TV 2 SPORT