Le Mans

Kontroversiel amatør sendte Magnussens søsterbil ud af Le Mans

Corvette må sætte sin lid til Jan Magnussen og de andre kørere i bil nummer 63, da søsterbilen måtte udgå efter et vildt uheld.

Den japanske amatørkører Satoshi Hoshino fra Porsche #88 i GTE Am-klassen er formentlig ikke en særlig populær herre i Corvette-lejren. Først på aftenen var Hoshino således involveret i et vildt uheld, hvor Corvette #64 fra GTE Pro-klassen efterfølgende måtte udgå.

Corvettes Marcel Fässler var ved at overhale Hoshino, da japaneren tilsyneladende ikke opdagede ham køre forbi, så japaneren kørte ind i Fässler og sendte Corvetten hårdt i barrieren. Det smadrede store dele af Corvetten, som måtte opgive at køre videre og derfor er ude af Le Mans.

Allerede tidligt i løbet havde Hoshino gjort sig uheldigt bemærket, da han var kørt af banen og generelt havde lavet flere kørefejl. Trods omstændighederne var det et par diplomatiske herrer, TV 2 SPORTs reportere snakkede med på Le Mans, da de spurgte ind til episoden.

Hos Corvette Racing mente holdets motorsportchef, Doug Fehan, at det var meget uheldige omstændigheder på et sted af banen, hvor bilerne i forvejen kommer med høj fart. Han ville dog ikke direkte lange ud efter japanske Hoshino.

- Vi ved, når vi kører ud på banen, at der vil være kørere, der har mindre erfaring end andre. I den her situation, og som bilerne var placeret på vej rundt i svinget, bliver du nødt til at fortsætte din kørsel. Så må du håbe og bede til, at de andre kørere kigger i deres spejle. I den her situation tror jeg, at manglende erfaring spillede en rolle i uheldet, sagde Doug Fehan.

Corvette #64 kører galt, efter den blev ramt af Porsche #88.

'Svært spørgsmål at svare på'

Porsche #88 er den, som skuespiller og racerkører Patrick Dempsey er holdejer for hos Dempsey Proton Racing. Her har Satoshi Hoshino som amatørkører købt sig til en plads på holdet, men det var ikke til at misforstå, at Dempsey godt vidste, hvor skylden for uheldet lå.

- Det er et svært spørgsmål at svare på for mig. Jeg bliver nødt til at være respektfuld over for en, der er en kunde og kommer ind på holdet. Han er en amatørkører, der kører for første gang på den her bane. Trafikken er utrolig udfordrende. Jeg forstår, hvorfor Corvette-køreren har det på den måde, og jeg ville nok have det på samme måde, så jeg føler med ham, lød det ligeså diplomatisk fra Patrick Dempsey.

Amatørkørere har ikke samme overblik

Den tidligere racerkører Casper Elgaard, der er en af TV 2 SPORTs eksperter under Le Mans, kaldte det et frygteligt uheld i høj fart. Heldigvis kom ingen af kørerne dog slemt til skade, selvom schweiziske Marcel Fässler lige måtte igennem et rutinetjek ved lægerne.

- Det er lidt det, vi talte om i optakten omkring problemerne med amatørkørere, der er med. De har bare ikke det samme overblik, og her ser han slet ikke, Corvetten går med rundt i svinget.

- Dog vil jeg sige, som et lille forsvar for Porsche-køreren, at når man satser en smule, som Corvetten gør ved at gå indenom, så er det nogle sving, hvor det går rigtig stærkt. Porschen kører med små 200 km/t i timen, og han skal også igennem svinget. På et eller andet tidspunkt bliver han nødt til at dreje. Én bil kommer forbi, og så ser han ikke Corvetten. Det er en chance, Corvetten tager, men en mere rutineret kører havde set, der var en til bil på vej rundt.

Jan Magnussens Corvette #63 ligger i skrivende stund nummer fire i GTE Pro-klassen.