Le Mans

Dansker er verdensmester med 10.-plads i Le Mans

Danske Michael Christensen er sammen med franske Kevin Estre verdensmester i FIA's officielle serie for GTE-biler.

Det blev ikke til sejr i Le Mans for andet år i træk for Michael Christensen, men danskeren kunne alligevel hæve armene i triumf, da det 24 timer lange motorløb sluttede søndag eftermiddag.

Christensen, der kørte sammen med franske Kévin Estre og belgiske Laurens Vanthoor i Porsche #92, sluttede ganske vist som nummer ti i GTE Pro-klassen, men placeringen var nok til at sikre, at danskeren sammen med Estre kan kalde sig verdensmester i det internationale automobilsportsforbunds (FIA) officielle serie for GTE-biler.

- Det er sindssygt fedt. Det har været en rigtig lang proces. Halvandet års eventyr. At slutte af på den her måde var måske lige lidt mere spændende, end hvad jeg havde lyst til. Men det er rart at trække den hjem. Det er sindssygt fedt, siger Michael Christensen til TV 2 SPORT.

Mistede førstepladsen efter 21 minutter i pit

Porsche #92 lå på førstepladsen i sin klasse, men klokken 03.48 natten til søndag måtte raceren en tur i garage. Bilens udstødningssystem var i stykker, og det tog 21 minutter at reparere.

Danskerbilen med Michael Christensen er tilbage på banen efter lang tid i garagen. Video: Christopher Roth

Dermed forduftede Christensen og teamets vinderchancer, og de måtte ændre deres strategi for at kunne hjemtage verdensmesterskabet til danskeren og Kévin Estre.

Porsche #92 skulle i de resterende timer lade alle andre biler køre forbi og undgå kerbs.

- Det var svært at fordøje, at vi skulle trække bilen i garage på grund af en defekt på udstødningssystemet, som vi aldrig har haft før. Specielt fordi ens titel lige pludselig var i fare, men også fordi, at det her store løb, man vil gøre alt for at vinde, var tabt på gulvet, siger Christensen.

- Så fra at være helt oppe at køre kom vi hurtigt ned i kulkælderen, og i sidste ende blev vi så nødt til at trække den hjem på den mest effektive måde.

Alonso vandt Le Mans igen

Det er anden gang, at en eller flere danskere vinder VM-titlen i GTE-klassen. Marco Sørensen og Nicki Thiim blev verdensmestre i 2016.

Netop Sørensen og Thiim havde ikke et godt Le Mans i deres Aston Martin, som de kørte sammen med britiske Darren Turner. Sørensen kørte lidt over midnat lørdag aften bilen i barrieren, og den var så beskadiget, at den ikke kunne fortsætte.

Den samlede vinder af Le Mans blev Toyota #8, der skiftevis havde Kazuki Nakajima, Sébastien Buemi og den tidligere Formel 1-verdensmester Fernando Alonso om bord.

Jan Magnussens Corvette #63 sluttede som nummer ni i GTE Pro-klassen. Bilen lå ad flere omgange i front i sin klasse, men danskeren kørte søndag formiddag bilen af banen, og så røg den ned i placeringerne.