Le Mans

Magnussen-fejl kostede Corvette podieplads: - Jeg har det frygteligt

Den danske racerkører Jan Magnussen blev trøstet af kollegerne i Corvette-teamet, da han steg ud af bilen efter sit uheld i 24-timers løbet Le Mans.

Jan Magnussen lå på andenpladsen i GTE Pro-klassen, da han med tre timer og 13 minutter tilbage mistede herredømmet over sin Corvette #63.

Den 45-årige dansker ramte væggen med fronten af raceren, og et pitstop på lidt mere end ti minutter var derfor nødvendigt. Det gjorde, at Magnussens podiedrøm i årets Le Mans bristede.

Den gule Corvette var dumpet ned på ottendepladsen i klassen, da Jan Magnussen vendte tilbage på banen.

- Jeg kan dårligt beskrive, hvordan jeg har det. Jeg har det frygteligt, og jeg er så ked af det på teamets vegne. De fortjente meget bedre, end det jeg gjorde mod dem, lød det fra Jan Magnussen til TV 2 SPORT efter afslutningen på 24-timers løbet.

Fik ikke varme nok i dækkene bag safety car

Løbet var netop blevet givet frit efter safety car, da Magnussen ramte indersiden af en kerb i Porsche-kurvene. Det gjorde, at hans racer hoppede en enkelt gang og gik sidelæns mod venstre i stedet for at følge banen rundt mod højre.

Jan Magnussen rammer kanten af curben med venstre baghjul, der får bilen til at vende sidelæns. Video: Louise Lind

Selv om Jan Magnussen hurtigt fik kørt Corvetten i pit, så den kunne blive repareret, ændrede det ikke på, at konkurrenterne bagfra sendte det amerikanske team længere og længere tilbage.

- Tingene begyndte bare at gå syd over med først safety car'en. Der lå vi ellers super godt, vores strategi virkede, og vi kom i front igen. Tingene så ud til at kunne flaske sig, så vi kunne gå efter en sejr, sagde Magnussen.

- Så kom safety car'en, og vi var nødt til at pitte under safety car'en og tabte en tredjedel af en omgang eller noget i den retning, kom ud og kæmpede videre. Så var det andenpladsen, vi kæmpede om godt nok, men tredje- og fjerdepladsen lå bag den næste safety car, så der var en meget stor sikkerhedsmargin til at kunne få andenpladsen. Førstepladsen var væk, men andenpladsen kunne vi godt have taget.

- Så fik jeg bare ikke varme nok i mine dæk bag safety car'en, så da jeg gik i gang igen, klippede jeg lige kerben i Porsche-kurvene og spinnede af ind i væggen.

- Det var en hård én at komme tilbage til teamet, men det er et fantastisk team, som støtter op om os, men alle er selvfølgelig skuffede og kede af det. Vi fortjente så meget mere, end hvad det endte med, med alt det hårde arbejde, vi har lagt i det. Så det er jeg frygtelig ked af.

Blev trøstet af teamet efter uheld

Da Jan Magnussen steg ud af raceren med to timer og ti minutter tilbage, stod kolleger i Corvette-teamet klar til at trøste danskeren, der var meget påvirket af sin kørerfejl.

- Det var måske med til at gøre det endnu værre. Hvis de så bare ville give mig en skideballe, men det gjorde de jo ikke. Det er et fantastisk team at være en del af, sagde Magnussen.

- De vidste godt, hvad der foregik. Der var stadig et racerløb, der skulle køres. Man kan ikke bakke så meget af. Jeg fik ikke varme i mine dæk. Der er intet af det her, der er deres skyld. Det er alt sammen på mine skuldre, det der skete.

Jan Magnussen har afsluttet sin arbejdsdag. Mike Rockenfeller fortsætter løbet, mens danskeren deler kram ud til teamet. Video: Louise Lind

- Det er bare et fantastisk team, og de tog godt imod mig. De kunne godt se, at jeg var helt knust over dét, der var sket. Det er et helt års arbejde. Gutterne har været her knap en måned og har fuldført en plan til punkt og prikke, og det hele så bare ud til at virke, og så sker sådan noget. Det er bare ærgerligt. Jeg ved godt, at det ikke var sejren, men de fortjente bare meget mere, sagde Jan Magnussen.

Det endte med en niendeplads i Magnussens 21. Le Mans-optræden. Han kørte Corvette #63 sammen med Antonio Garcia (Spanien) og Mike Rockenfeller (Tyskland).

Danskeren har vundet 24-timers løbet fire gange. Første gang i 2004 i GTS-klassen og de efterfølgende år, 2005 og 2006, i GT1-klassen. I denne klasse vandt han også i 2009.