Motorsport

Dansk stjerne opgiver EM-forsvar efter 'voldsomt styrt'

Leon Madsen styrtede fredag under et løb i Polen. Sportxpress / Ritzau Scanpix

Speedwaystjernen Leon Madsen skulle lørdag have kørt tredje afdeling i EM-serien, men danskeren bliver hjemme efter et voldsomt styrt.

30-årige Leon Madsen kører i denne sæson stærkt på speedwaycyklen, hvor han fører VM-serien, men samtidig hober skaderne sig op.

Lørdag fortæller den danske speedwaystjerne til TV 2 SPORT, at han ikke stiller op i tredje afdeling af EM-serien, efter han fredag styrtede i et polsk ligaløb. Samtidig konstaterer han, at det dermed også sætter en stopper for hans mulighed for at forsvare EM-titlen.

- Jeg havde et voldsomt styrt i går, og jeg kan desværre ikke køre i aften. Jeg forstrakte et ledbånd i anklen, og min højre arm er også ret medtaget. Jeg kan ikke engang løfte armen i dag, så det er umuligt for mig at køre, siger Leon Madsen.

Inden den tredje ud af fire afdelinger i EM-serien lå han ellers på andenpladsen med ét point op til førstepladsen.

- Det er møg ærgerligt, at jeg ikke kan komme ud og køre i denne afdeling, for jeg ville rigtig gerne forsvare min EM-titel, men det kan ikke lade sig gøre nu. Jeg er blevet hjemme i Polen, for jeg har en vigtig VM-afdeling i næste uge, og den håber jeg på at blive klar til, tilføjer danskeren.

Tog imod indsprøjtning under VM-grandprix

Torsdag kunne den danske speedwaystjerne bekræfte over for JydskeVestkysten, at han døjer med en diskusprolaps i lænden. Dermed skal han scannes på et tidspunkt i fremtiden, men han håber, at det kan udsættes, til VM-serien er slut.

Godt nok ligger han nummer et i VM-serien, men han har så ondt i ryggen, at det bremser ham gevaldigt i hverdagen. Under det seneste VM-grandprix var han nødt til at tage imod en indsprøjtning for at dulme smerterne. Havde han ikke fået den indsprøjtning, havde han ikke gennemført grandprixet.

Inden det seneste VM-grandprix i Polen, hvor Leon Madsen blev nummer tre, fortalte danskeren ellers, at det gik fremad med rygproblemerne.