Motorsport

Nicki Pedersen har brækket ribben og hånd i slemt styrt

Nicki Pedersen styrtede i første heat under en ligamatch i Polen. Udover brækkede ribben og hånd er danskerens ene lunge kollapset.

Nicki Pedersen er søndag aften kørt på hospitalet, efter at han kom galt af sted på speedwaycyklen under et løb i den polske liga.

Den 42-årige dansker var på banen for sit polske hold Zielona Góra, da han allerede i første heat stødte sammen med australske veteran Jack Holder, der kørte for modstanderholdet fra Torun.

- Nicki endte i et meget slemt styrt i dagens PGE Ekstra Liga-kamp mod Torun i Polen.

- Han er stadig på hospitalet for at få behandling, og selvom han har meget ondt, fik vi stadig et lille smil, da vi talte med ham, lyder det i et opslag på Nicki Pedersens facebookside, hvor det samtidig fremgår, at man frygter for en operation i den ene hånd.

- Nogle af de forventede skader er en brækket hånd, der sandsynligvis skal opereres, samt brækkede ribben og en del hårde knubs.

Brækkede ribben og hånd

Natten til mandag kom der så svar på undersøgelserne.

Lars Munkedal, der er holdleder for Nicki Pedersens danske klub, Holsted, har været i kontakt med verdensmesteren fra 2003, 2007 og 2008, og ifølge Munkedal har Pedersen brækket sin ene hånd og tre-fire ribben.

Derudover skal Nicki Pedersen angiveligt opereres i en finger og døjer med lungeproblemer som følge af styrtet.

- Og så skriver Nicki videre til mig, at han har fået masser af morfin til at tage toppen af smerterne. Foreløbig har han fået at vide, at han skal blive på hospitalet i Polen, så det er virkelig alvorligt, siger Munkedal til Jyllands-Posten.

Informationerne bliver bekræftet af 42-årige Nicki Pedersen selv på Instagram. I sin story skriver speedwaydanskeren, at en lunge er kollapset, fire ribben er brækket, og det samme er hans ene hånd.

Jack Holder kom ikke alvorligt til skade ved sammenstødet og endte med at score ti point i kampen.

Han og Torun vandt 46-44 over Nicki Pedersens holdkammerater.

Det er ikke første gang, Pedersen kommer galt af sted, og han har i de seneste år blandt andet kæmpet sig tilbage fra både nakkebrud og en brækket hånd.