Motorsport

Dansk motorsports største løbsserie lukker

Efter denne sæson er det slut med DTC. TV 2 SPORT

Danish Touringcar Championship, DTC, lukker fra næste sæson. Det har de meddelt søndag eftermiddag.

Efter 20 år med topmotorsport lukker Danish Touringcar Championship, DTC, efter denne sæson.

Hovedsponsoren FDM har valgt at trække sponsoratet, og dermed kan serien ikke overleve i fremtiden.

- Set i lyset af at vi har haft en rigtig svær sæson i Mascot DTC, har vi truffet en beslutning om, at vi som promotere ikke vælger at forny vores promotorlicens efter sæsonen i år, siger Bettina Engholm, afdelingschef FDM, til TV 2 SPORT.

- Vi skal slutte af med manér efter 20 år med en fantastisk DTC-serie. Vi mener, at vi kan bidrage på andre måder.

Beslutningen fra FDM skyldes, at de hellere vil have et bredere fokus på dansk motorsport end at ligge al økonomi og alle kræfter i DTC-serien.

Selvom det ærgrer flere af kørerne, at de skal sige farvel til den største serie, mener de stadig, det er den rigtig beslutning.

- Det er selvfølgelig lidt vemodigt, at DTC stopper efter 20 år. Det har været kongeklassen og den, der har fået mange profiler frem. På den måde er det vemodigt, men det er en klog beslutning. Jeg tror ikke, det er nogen overraskelse, at de fleste godt vidste, hvad vej det begyndte at gå efterhånden, siger Ronnie Bremer til TV 2 SPORT.

- Forhåbentlig betyder det, at vi får nogle stærkere klasser, hvor alle kørerne er samlet, og de internationale kørere kommer hjem og hæver niveauet.

Efter weekenden på Jyllandsringen har Ronnie Bremer overtaget føringen i tabellen. Han har nu 641 point mod Kasper H. Jensens 610 i kampen om DTC-mesterskabet, hvor sjette afdeling køres 22. september på Ring Djursland.