På hospitalet efter voldsomt styrt: - Jeg udskrev mig selv på et A4-papir

Nicki Pedersen er fortsat forhindret i at køre speedway efter et voldsomt styrt for godt to uger siden.

Nicki Pedersens skadesliste er efterhånden ligeså voldsom, som den er lang.

Den 25. august var den 42-årige speedwaykører involveret i en nyt, voldsomt styrt under en holdkamp i Polen. På hospitalet blev der konstateret en brækket hånd, fire brækkede ribben og en punkteret lunge.

Det er som at blive dolket med en issyl

Nicki Pedersen

Meldingen var, at det var alvorligt, og at han foreløbigt skulle blive på hospitalet i Polen.

- Under et døgn efter hoppede jeg ind i en ambulance og udskrev mig selv på et A4-papir. Jeg ville til Danmark til et dansk hospital, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

Kørte til Danmark i varevogn

Der var dog ikke tale om en ambulance, men en varevogn med en seng bagi.

- Min mekaniker fik læsset mig derind, og så kørte vi ti timer til Danmark. Jeg havde sagt til mine folk om bord, at hvis jeg begyndte at få voldsomme mavesmerter, så skulle vi holde ind ved et hospital, for så er lungen enten ved at punktere igen eller springe i luften. Så skal der et dræn ind.

Ti timer senere ankom han så til Kolding Sygehus, hvor undersøgelser og behandlinger fortsatte.

To og en halv uge senere har den hårdføre speedway stjerne, der tre gange er blevet verdensmester, fortsat ikke kommet tilbage på motorcyklen.

Konstante smerter

Efter omstændighederne har han det "ganske udmærket," omend der er konstante smerter. Han får derfor stadig den samme mængde morfin dagligt, som da han blev udskrevet.

- Det er selvfølgelig lidt træls, men jeg kender også min krop. Det svarer til, at man er ude og løbe en tur og har voldsomt sidestik. Det er som at blive dolket med en issyl. Sådan er døgnets 24 timer, siger Nicki Pedersen.

Lungen har helet sig selv fint, men det er de brækkede ribben, der volder store smerter.

Klar til næste sæson

Men når man har haft alvorlige skader som en brækket nakke og meget andet, er det ikke så svært at komme tilbage igen og bevare optimismen.

- Erfaringsmæssigt er det rigtig godt, for så kender man proceduren. Jeg bliver ikke stresset oven i hovedet. Jeg ved, hvad der skal til, og hvad man kan gøre for at komme tilbage. Jeg var mentalt klar med det samme, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

- Så længe jeg ikke har slået hovedet eller nakken igen, så siger jeg, at resten af kroppen heler sig selv. Det er kun et spørgsmål om tid. Jeg glæder mig allerede til om en måneds tid eller halvanden at kunne vintertræne igen, så jeg er klar til marts næste år.

Nicki Pedersen blev verdensmester i 2003, 2007 og 2008.