Motorsport

Dansker suveræn i Formel 3 - vinder mesterskabet tre løb før tid

Frederik Vesti fejrer mesterskabet i den europæiske Formel 3. Formula Regional European Championship

Danske Frederik Vesti har søndag vundet mesterskabet i den regionale Formel 3, og det er selvom der fortsat mangler at blive kørt tre løb.

12 sejre i 21 løb.

Det er, hvad den danske racerkører Frederik Vesti foreløbigt kan se tilbage på i den europæiske Formel 3. En dominans, der er så stor, at Prema-køreren nu har vundet mesterskabet, selvom der fortsat resterer tre løb.

Den 17-årige dansker vandt mesterskabet søndag, da han blev nummer fire i weekendens tredje og sidste løb på Mugello-banen i Italien. Lørdag var Vesti helt og aldeles suveræn, da han vandt afdelingens to første løb.

- Jeg er virkelig stolt og glad over min egen præstation, men også over teamets udvikling og måden at arbejde på. Det er det, der har gjort os til mestre, siger Frederik Vesti til TV 2 SPORT.

- Det er svært at beskrive. Alle, der kører på højt niveau, drømmer om det. Man tænker på det hver evig eneste dag hele sæsonen. Det er hele tiden, man tænker på det, siger danskeren.

'Kæmpestort' at vinde mesterskabet suverænt

Frederik Vesti har blandt andre distanceret holdkammeraten Enzo Fittipaldi og David Schumacher, der er sønner af de to tidligere Formel 1-kørere Emerson Fittipaldi og Ralf Schumacher.

Forspringet inden sæsonens sidste afdeling på Monza er på over 100 point. Et forspring, der indikerer, at Vesti har været helt og aldeles suveræn i denne sæson.

- Det er selvfølgelig fedt. Det er kæmpestort. For nogen kan det være svært at holde motivationen og bare blive ved. Men jeg har kun haft mesterskabet for øje, og det var mit helt store mål, siger Frederik Vesti.

Frederik Vesti fejrer mesterskabet i den europæiske Formel 3.

Frederik Vesti har ikke ønsket at kommentere, hvad han skal køre næste sæson.