Motorsport

Nicki Pedersen igen forbigået til VM, men tror stadig på comeback

Nicki Pedersen er for andet år i træk forbigået til VM-serien. Men han nægter at opgive drømmen om igen at blive en del af verdens bedste.

Tre gange har Nicki Pedersen kunne kalde sig for verdensmester i speedway.

Men når VM-serien skal have kronet en vinder for 2020-sæsonen næste år, så bliver det helt sikkert ikke den nu 42-årige danske speedway-kører.

Det står klart efter det internationale speedway-forbund, FIM, mandag offentliggjorde listen på de 15 kørere, der skal kæmpe om VM-titlen næste år. En liste uden Nicki Pedersen.

- Jeg forventede ingenting. Jeg troede ikke, jeg skulle være med, så det kommer ikke som en overraskelse for mig, forklarer Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

Den danske speedway-kører har ellers i år forsøgt at kæmpe sig tilbage til en VM-billet, efter han heller ikke var en del af VM-feltet i denne sæson.

Den mission så længe lovende ud for Nicki Pedersen, der lå lunt i speedway-svinget til titlen som europamester, som kunne have hjulpet ham til en plads i VM-feltet næste år.

- Det lå egentlig i mine egne hænder, men så skete der det, som nogle gange sker i motorsport; man bliver skadet. Det kostede mig formentlig titlen som europamester, og det er ikke til at vide, hvad der ville være sket, hvis jeg havde vundet EM-titlen.

Afviser ikke nyt VM-forsøg

Selvom Nicki Pedersen må forberede sig på det andet år i træk uden VM-løb, så er det langt fra ens betydende med, at han opgiver drømmen om igen at blive en del af verdens bedste speedway-kørere.

For selvom det er 11 år siden, Nicki Pedersen sidst vandt VM, og han selv for bare et år siden var overbevist om, at karrieren på den største speedway-scene af dem alle var slut, så har den netop overstået sæson givet ham ny tro på egne evner.

- Jeg siger 'never say never'. Det har jeg altid sagt. Jeg har fået min anden ungdom og synes, det er fedt at køre speedway igen. Så det kan sagtens være, at jeg kommer tilbage til VM-serien igen, lyder det optimistisk fra Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.

Selvom næste års VM skal køres uden én af dansk speedways største navne i historien, så er der alligevel gode muligheder for lidt dansk succes.

Leon Madsen, der vandt VM-sølv i denne sæson, er også med næste år. Det samme er Niels Kristian Iversen.

- Jeg er super glad på dansk speedways vegne. Leon Madsen og Niels Christian Iversen har fået nogenlunde med succes, og jeg glæder mig til, at én af dem kan vinde VM-titlen, siger Nicki Pedersen til TV 2 SPORT.