Motorsport

Kevin Magnussen hjælper sin far efter Corvette-exit

Formel 1-køreren Kevin Magnussen holder øjne og ører åbne for muligvis at kunne hjælpe sin far, Jan Magnussen, ind i et nyt team.

Engang hjalp Jan Magnussen sin søn ind i motorsport. Nu er det sønnen, Formel 1-køreren Kevin Magnussen, der kan blive en stor hjælp for sin far.

Lørdag blev det meldt ud, at Jan Magnussen ved årsskiftet er fortid hos General Motors og Corvette Racing, som han debuterede for i 2004 og har været fuldtidskører for siden 2007.

Derfor er den 46-årige racerkører på jagt efter et nyt team, han kan køre stærkt for.

- Vi har snakket meget om det her. Jeg har vidst det (Corvette-exittet, red.) et stykke tid. Jeg har også brugt Kevin til at få talt ud om situationen, og om hvilken retning jeg så skal tage, og hvilke muligheder der er, siger Jan Magnussen til TV 2 SPORT.

- Han (Kevin Magnussen, red.) hjælper mig, så godt han kan. Hans kontakter er i Formel 1, og jeg tror altså ikke, jeg får et Formel 1-sæde. Jeg bruger alle de værktøjer, jeg har, og Kevin hjælper mig, så meget han overhovedet kan, med folk man kan tale med og kontakter.

- Hvis han kender til nogle situationer, som jeg ikke gør, da jeg jo ikke har haft brug for at kigge, så fortæller han mig det.

Tanken om at blive verdensmester fylder

Jan Magnussen havde sat næsen op efter at dreje nøglen om hos Corvette, men i stedet blev nøglen til den gule racerbil taget fra ham. Årsagen ifølge det amerikanske motorsportsmedie sportscar365.com er, at General Motors fremover ønsker, at begge Corvette-biler har en amerikaner bag rattet.

- Problemet, når man er hos et team i så lang tid, 16 år, er, at det måske er ti år siden, jeg holdt op med at holde kontakt med andre teamchefer, og hvad der foregik. Jeg havde en drøm og et håb om at slutte min karriere hos Corvette, hvis tingene var gået, som jeg havde ønsket. Det gjorde de desværre ikke, siger Magnussen.

- Så da jeg fik det her at vide for knap halvanden måned siden, blev der lidt travlt med at forsøge at skabe kontakter hurtigt.

- Men jeg må sige, at der er enormt meget sympati med min situation - både fra teams og andre kører. Jeg håber at kunne melde noget ud om min fremtid meget snart. Jeg er langtfra færdig og har ikke tænkt mig at give op på noget som helst, før alt er udelukket, siger han.

Allerhelst vil Jan Magnussen blive i USA. Der har han været i mere end 20 år, og han kender alle banerne og mentaliteten. Men tanken om at blive verdensmester er også begyndt at fylde hans hoved.

- IMSA, den amerikanske sportsvognsserie, kunne jeg godt tænke mig at komme tilbage til. Der ligger også noget vildt interessant i at prøve kræfter med WEC (World Endurance Championship, red.), hvis jeg kan komme i en rigtig god bil og køre med om verdensmesterskabet. Og det vil så få mig tilbage til Le Mans, da det jo er finalen i WEC, siger Jan Magnussen.

Har fem år tilbage bag rattet

Står til det Magnussen selv, har han fem år tilbage bag rattet. Måske endda kortere tid.

- Det kommer helt an på, om jeg stadig føler mig god, og om jeg føler, at jeg bringer noget til holdet. Hvis jeg lige pludselig bliver en hæmsko, er det overstået. Så trækker jeg selv stikket.

Har du toppet?

- Nej, det synes jeg ikke. Det kan godt være, at der har været tidspunkter, hvor jeg måske har kunnet køre hurtigere, end jeg kan nu, men på det tidspunkt havde jeg ikke den erfaring, jeg har nu. Så jeg synes, jeg er et godt sted. Det var også derfor, det kom som en kæmpe overraskelse for mig at få at vide, at jeg ikke skulle være med på holdet (Corvette, red.) næste år, siger Magnussen.

- Jeg synes egentlig, hele pakken lige nu er rigtig god - med fart og med mine erfaringer, og hvad jeg kan bringe til teamet. Jeg er ikke lige så hurtig nu, som jeg var midt i tyverne for eksempel, men jeg synes, jeg er bedre på alle områder faktisk.

Jan Magnussen har i løbet af sin tid som racerkører blandt andet vundet Le Mans fire gange. I januar 2015 strøg han og Corvette også til tops i 24-timers-løbet på Daytona International Speedway.

Tidligere i år startede Magnussen et dansk motorsportshold, MB Racing, sammen med racerkollegaen Ronnie Bremer. Holdets drøm er at køre 24-timers-løbet Le Mans, men det er også tanken, at holdet skal hjælpe talenter på vej til store karrierer inden for motorsport.