Motorsport

Fri Jan Magnussen drømmer stadig om at køre Le Mans med Kevin

Ved årsskiftet er Jan Magnussen ikke længere en del af Corvette Racing.

Kevin har sagt, at han arbejder på det. Jan har kaldt det en drøm.

Og mange danske motorsportsfans så uden tvivl også gerne far og søn i Magnussen-familien dele bil ved 24-timers løbet Le Mans.

Drømmen har fået ny næring, idet Jan Magnussen fra årsskiftet ikke længere er bundet af en kontrakt hos General Motors og Corvette Racing.

- Drømmen lever under de bedste vilkår. Lige nu er jeg jo faktisk mere fri og ikke bundet af en kontrakt, så jeg kan gøre, hvad jeg vil. Jeg er ikke begrænset af, hvad jeg må sige og gøre, og hvem jeg må arbejde sammen med. Det er det positive ved situationen, siger Jan Magnussen til TV 2 SPORT om det endte Corvette-ægteskab.

Tidligere på året startede Jan Magnussen sammen med rutinerede Ronnie Bremer et hold ved navn MB Racing.

I den forbindelse udtalte han, at en Le Mans-deltagelse med det danske hold var en drøm, der lå fire-fem år ude i fremtiden. Men sagde samtidig også, at Kevin Magnussen indgik som et led i den.

- MB Racing får bestemt meget mere opmærksomhed fra min side nu, og jeg vil bruge meget mere energi på at bygge det op sammen med Ronnie, siger Jan Magnussen nu om teamets fremtid.

Det er en stor drøm for mig, og det kunne være superfedt at prøve

Jan Magnussen om at køre Le Mans med sin søn

Formel 1-karriere kan koste drømmen

To faktorer kan imidlertid koste Magnussen-familiens Le Mans-drøm.

Dels at 46-årige Jan efter egen vurdering ikke har meget mere end fem år i sig endnu. Dels at 27-årige Kevin stadig har mange gode, men travle Formel 1-år i sig.

En Le Mans-deltagelse er nemlig svær at forene med en Formel 1-karriere, fortæller Jan Magnussen.

- Hvis Formel 1 pludselig bliver 22 løb, som det godt kunne blive inden for den nærmeste fremtid, er der ikke så mange frie weekender.

- Så hvis ikke han (Kevin Magnussen, red.) kan koncentrere sig om opgaven, og det bare er noget forvirrende noget, vil det heller ikke være en fed oplevelse for ham. Hvis vi kan gøre det under de rigtige omstændigheder, gør vi det lige med det samme, siger Jan Magnussen, der samtidig håber, at sønnen fortsætter i verdens førende motorsportsklasse længe endnu.

Under alle omstændigheder bliver familiedeltagelsen i 24-timers løbet ikke en realitet i 2021, hvor Jan Magnussen 'leger med andre Le Mans-planer'.

- Men det er en stor drøm for mig, og det kunne være super fedt at prøve. Det skal dog være, når Kevin er klar til det, og der er plads i hans kalender. Ikke bare den (ene Le Mans, red.)-weekend. Der skal også være mulighed for at han kan teste og fokusere på den opgave.

Jan Magnussen har kørt Le Mans hvert år siden 1999.