Coronavirus

Jan Magnussen øjner pludselig Le Mans-sæde efter udsættelse

Jan Magnussen øjner en bedre chance for at få et sæde til Le Mans, da 24-timersløbet er blevet udsat til en nu hektisk periode i motorsportsæsonen.

Uden at kunne gøre det store er Jan Magnussen kommet nærmere et stort mål. Den danske motorsportskører er ligesom så mange andre sportsfolk verden over i en venteposition, da også motorsporten ligger stille på grund af udbruddet af coronavirussen.

Jan Magnussens venteposition kommer ham måske til gode, da 24-timersløbet Le Mans er blevet udsat fra 13.-14. juni til 19.-20. september.

- Det kommer til at give mig en mulighed, da der kommer til at være mange sammenfald i den del af sæsonen i efteråret, fordi alle mesterskaberne prøver at få en fuld sæson, siger Jan Magnussen i TV 2 SPORTs videopodcast om motorsport på TV 2 PLAY.

Han referer eksempelvis til, at verdensmesterskabet for standardvogne (World Touring Car Championship) ønsker en fuld sæson, så de kan kåre en verdensmester. De løb kan falde sammen med datoerne for Le Mans.

- Det kan give mig en bedre mulighed for at komme til Le Mans, siger Jan Magnussen, der før sæsonen mistede sit sæde hos det amerikanske team Corvette, hvor han tidligere har vundet fire Le Mans-titler i GT-klassen.

Efter 16 år hos Corvette Racing er det slut for Jan Magnussen. Corvette-tiden har blandt andet budt på fire Le Mans-titler for danskeren. Video: Thomas Sønnichsen

- Jeg vil gerne køre nogle flere løb for Corvette, og kontakten til dem er stadig super god, så der er en mulighed for, at jeg kan komme tilbage til dem.

- De har flyttet Le Mans, og de har også flyttet Petit Le Mans, og de datoer kan godt komme til at falde sammen med nogle af de andre serier, hvor tredjekørerne hos Corvette kan få problemer, og så kan det give mig en mulighed igen. Det går jeg selvfølgelig og håber på. Jeg vil gerne tilbage til gutterne og køre lidt sammen med dem, og det kunne selvfølgelig været helt vildt fantastisk at køre Le Mans i C8'eren, siger Jan Magnussen.

Konkurser kan også bane vejen

Danskeren peger også på, at konkurser hos andre hold kan øge chancen for at køre Le Mans for det rent danske hold High Class-racing, der er nummer fire på reservelisten til 24-timersløbet.

TV 2 SPORTs motorsportsekspert Jens Winther tror også på, at den sammenpressede kalender samt det usikre indtjeningsgrundlag hos de forskellige hold kan åbne op for en større rokade af kørere.

- Det hele skal presses sammen, og det skal køres i efteråret. Der er ingen tvivl om, at almindelige konkurser og manglende sponsorindtægter og alt muligt andet kan betyde, at der skal rykkes rundt blandt kørerne og blandt de sæder, der er til rådighed. Der kan også dukke nogle nye muligheder op med nogle teams, der skifter, så der er ingen tvivl om, at den kører, der står klar og kan – og det kan Jan – vil finde nogle muligheder i det, siger Jens Winther.

Du kan se hele udsendelsen: Hjemmefra: Hvordan ser det ud i motorsports-land på TV 2 PLAY.

Her taler motorsportskommentator Ulrik Jönsson også med Jens Winther og motorsportskommentator Jacob Hammerholt om blandt andet det udsatte Le Mans og Formel 1 og WEC-sæsonen, hvor også motorsportskører Michael Christensen er gæst.