Motorsport

Magnussen hylder afdød Formel 1-legende: - Han var definitionen på en rigtig racerkører

Motorsportslegenden Stirling Moss bliver hyldet af prominente motorsportsfolk, efter at han døde 90 år gammel søndag.

Nyheden om, at den legendariske motorsportskører Sir Stirling Moss er død, har fået mange i motorsportsverdenen til at reagere med anerkendelse.

Den danske Formel 1-kører Kevin Magnussen er en af dem, der på sin Instagram har delt sine tanker om tabet af en stor person, der er gået bort.

- Sir Stirling Moss var for mig definitionen på en rigtig racerkører, skriver Kevin Magnussen blandt andet.

Den danske Formel 1-kører fortæller også om et personligt minde med motorsportslegenden.

- Jeg har altid været en kæmpe fan af Stirling, og jeg spurgte engang en af mine venner, der kendte Stirling, om han kunne skaffe mig hans autograf. Han vendte tilbage og fortalte mig, at han havde talt med Stirling, og han ville blive glad for at se mig i hans hjem i Mayfair.

- Så jeg fik ikke kun Stirlings autograf, men jeg tilbragte en dag med Stirling og hans vidunderlige kone, Lady Moss, skriver Kevin Magnussen og tilføjer, at Stirling Moss levede et liv, som danskeren kun kan drømme om at leve.

Sørger over tabet

Også den tidligere Formel 1-kører og Le Mans-vinder Johnny Herbert har sendt sin hyldest.

- Trist, trist nyhed, at legenden Sir Stirling Moss er gået bort. Verdensmester i vores alles øjne, skriver han.

Stirling Moss nåede faktisk aldrig at blive verdensmester i motorsportens kongeklasse, Formel 1, men den britiske racerkører blev viceverdensmester i alle årene fra 1955-1958. Han kørte i Formel 1 for Mercedes-Benz, Maserati, Vanwall, Rob Walker Cooper og Lotus.

Hans konkurrerende hold udtrykker dog også, hvor stort et tab det er for motorsporten.

- Alle hos McLaren sørger over tabet af en legende i vores sport. En vidunderlig konkurrent, en overordentlig talentfuld racerkører og en gennemført gentleman. Han efterlader et uudsletteligt aftryk i international motorsport. Vi kondolerer hans familie, skriver Formel 1-holdet McLaren.

- Hvil i fred, Sir Stirling Moss. Jeg havde kun fornøjelsen af at møde ham kort et par gange, men selv dét var også nok til at forstå, hvorfor han var så højt respekteret. Mine tanker er hos hans familie, skriver den britiske Formel 1-kører George Russell, der repræsenterer Williams.

En mægtig raverkører og en gentleman

I 1990 blev Moss optaget i motorsportens Hall of Fame, og i 2000 blev han slået til ridder i Storbritannien for sine bedrifter inden for motorsporten.

- Hvil i fred, Sir Stirling Moss. En mægtig racerkører og gentleman. Han var stilfuld på banen og i livet. En bemærkelsesværdig mand. Han overlevede den farligste æra af motorsporten og døde i dag 90 år gammel. Han havde så store historier at fortælle, og det var et privilegie at kende ham, skriver Formel 1-kommentator Martin Brundle.

Sir Stirling Moss blev 90 år og efterlader sig sin kone, Susie Moss.