Motorsport

Motorsportsverdenen står i kø for at hylde Moss

Stirling Moss i sin Ferrari 750 fra 1955. Leonhard Foeger / Ritzau Scanpix

Den tidligere racerstjerne Stirling Moss døde søndag efter længere tids sygdom. Han blev 90 år.

Stirling Moss blev aldrig verdensmester, men sluttede fire gange som nummer to i Formel 1. Alligevel var han blandt de største ikoner inden for motorsporten.

Den legendariske racerkører døde søndag efter længere tids sygdom og efterlader sig et flot eftermæle i branchen.

Kevin Magnussen har allerede hyldet Moss med et indlæg på sin Instagram-profil, men danskeren er langt fra den eneste til at markere tabet af Moss.

Her kan du se, hvordan forskellige racerkørere og -hold reagerer på hans død.

Thorkild Thyrring, tidligere professionel racerkører:

- Vi har mistet det største ikon racersporten nogensinde har skabt. Sir Stirling Moss var mere end nogen anden pseudonymet på, når motorsporten var allerfinest. Han var motorsportens Elvis Presley.

- Han havde en helt speciel karisma og var utrolig sjov og charmerende. Det er en stor glæde at have været hans ven og en enestående ting at have kendt ham, siger Thyrring til Ritzau.

Lewis Hamilton, britisk Formel 1-racerkører og verdensmester:

- I dag siger vi farvel til Sir Stirling Moss, racerlegenden. Jeg vil i den grad savne vores samtaler. Jeg er meget taknemmelig for at have haft disse specielle øjeblikke med ham, skriver han på Twitter.

Jean Todt, tidligere racerkører og præsident for Det Internationale Motorsportsforbund:

- En meget trist dag. Stirling Moss har forladt os efter en lang kamp. Han var en sand legende i motorsporten og vil være det for evigt, skriver han på Twitter.

George Russell, britisk Formel 1-racerkører:

- Jeg havde kun fornøjelsen af at møde ham kort et par gange, men selv det var nok til at forstå, hvorfor han var så velrespekteret, skriver han på Twitter.

Formel 1-holdet Mercedes:

- I dag har sportens verden mistet ikke bare et sandt ikon og en legende, men også en gentleman. Holdet og Mercedes' motorsportsfamilie har mistet sin kære ven. Vi vil savne dig, skriver holdet på Twitter.

Formel 1-holdet Ferrari:

- Hvil i fred Sir Stirling. En sand legende og en vidunderlig person. For Ferrari var han en formidabel modstander, skriver holdet på Twitter.

Formel 1-holdet Red Bull:

- En sand racer og inspiration til hele motorsportens verden. Hvil i fred Sir Stirling Moss. Dit navn vil leve videre, skriver holdet på Twitter.