Motorsport

USA's mest populære motorsport vendte tilbage uden publikum

Foran en helt tomt stadion i stilhed vandt Kevin Harvick det første NASCAR-løb efter coronakrisen.

Den amerikanske motorsportsserie NASCAR vendte natten til mandag dansk tid tilbage efter to måneders pause under coronakrisen.

Serien, hvor der køres i stockcars, er den mest populære motorsport i USA og en af landets første sportsgrene til at begynde igen.

Søndag aften lokal tid dannede NASCARSs ældste racerbane, Darlington Raceway, i delstaten South Carolina rammen for genstarten.

Her kunne den 44-årige amerikaner Kevin Harvick iført maske række hænderne i vejret og fejre sejren foran et stadion uden publikum.

- Jeg troede, at det ikke ville være så meget anderledes, men så vandt vi løbet, og der var dødstille. Så vi savner fansene, siger Kevin Harvick.

- Det er mærkeligt, fordi der ikke er nogen. Normalt stiger man ud af bilen, og så skriger publikum, men i dag vidste jeg ikke, hvad jeg skulle gøre, siger han.

Ligesom efter 9/11

Stort set samtlige professionelle sportsgrene i USA har været aflyst siden midten af marts grundet coronavirusset, der har slået knap 90.000 personer ihjel i landet.

Kampsportsserien Ultimate Fighting Championship (UFC), hvor blandt andre danske Mark O. Madsen stiller op, var den første store sportsgren til at begynde igen.

Både basketball-ligaen NBA, ishockeyligaen NHL og baseball-ligaen MLB er stadig i færd med at planlægge en mulig genstart.

I NASCAR skal der køres 20 løb over 36 dage i syv sydstater.

Selv om Kevin Harvick har kørt i NASCAR-serien siden 2001, har han aldrig oplevet noget lignende.

- Det var lidt som at komme tilbage efter 11. september (angrebet på World Trade Center i 2001, red.), men dengang var der 100.000 fans. Nu er der ingen, siger Kevin Harvick.