Motorsport

Sort skærm afslørede racerkørers snyd i virtuelt løb

Daniel Abt kører normalt i det virkelige Formel E, som bliver kørt i el-biler.  Tobias Schwarz / Scanpix Denmark

Daniel Abt blev noteret for en tredjeplads i et virtuelt løb lørdag. Men han havde fået en anden til at køre løbet, hvilket har resulteret i en bøde.

Der bliver ikke kørt racerløb på rigtigt asfalt lige nu. Derfor må fans og kørere nøjes med det næstbedste - virtuelt racerløb.

Men det kan skabe problemer.

Det har det i den grad gjort for racerkøreren Daniel Abt, som fik en anden til at køre løbet for sig. Det koster ham en bøde på 10.000 pund - omkring 83.000 danske kroner.

Nu underskylder racerkøreren.

- Jeg vil gerne sige undskyld til Formel E, alle mine fans, mit hold og de andre kørere for at have fået hjælp udefra i lørdagens løb, siger Abt ifølge Daily Star.

- Jeg tog det ikke så seriøst, som jeg skulle have gjort. Jeg er klar over, at min overtrædelse har en bitter eftersmag, men det var aldrig i en dårlig hensigt, siger Abt, som skal donere bøden til et velgørende formål.

'Han har ødelagt det hele'

I Formula E's 'Race at Home Challange' kørte Audi Sport-køreren Daniel Abt sig ind på en flot tredjeplads. Men under hele løbet og i det efterfølgende interview, så man aldrig hans ansigt.

Løbet blev ellers streamet, og der var kamera på alle kørere - men Abts skærm var konstant stort.

Ingen hørte noget fra Daniel Abt i det efterfølgende interview.

Det fik konkurrenterne til at tvivle på, om det overhovedet var Daniel Abt bag skærmen, skriver Indenpendant.

Lørdagens virtuelle ræs på Berlin Tempelhof-banen blev vundet af britiske Oliver Rowland fra Nissan e.dams efterfulgt af belgiske Stoffel Vandoorne fra Mercedes.

Efterfølgende var sidstnævnte langt fra tilfreds.

- Jeg er virkelig ikke glad ved det her, det var ikke Daniel (Abt), der kørte den bil, og han har ødelagt det hele. Virkelig åndssvagt, siger Vandoorne i interviewet på Twitch efterfølgende.

'Bed ham venligst om, at slå Zoom til næste gang'

Den virtuelle serie køres af normale Formel E-kørere, som dyster fra simulatorer i deres hjem for at give sultne racerfans noget at se på under coronapandemien.

Også udenfor podiet var der stor utilfredshed.

Jean-Eric Vergne, som har vundet to gange i virkelighedens Formel E, var også ude med riven.

- Jeg er i tvivl, om det virkelig var Daniel i den bil. Bed ham venligst om, at slå Zoom til næste gang han kører. Som Stoffel (Vandoorne) siger, er jeg ret sikker på, han ikke kørte selv, siger franskmanden.

Og nu viser det sig, at konkurrenterne havde helt ret i deres mistanke. Det fremgår ikke, hvem der reelt var bag rattet.