Motorsport

Racerkører rørt til tårer - modtager smuk gestus efter fund af løkke i garage

Efter søndagens triste oplevelse fik Bubba Wallace mandag noget at glæde sig over, da hele NASCAR-feltet stod sammen og leverede smuk gestus.

Op til mandagens NASCAR-løb i Talladega har det hele handlet om en løkke, som sportens eneste sorte kører, Bubba Wallace, fandt i sin garage søndag.

Siden har folk verden over vist deres støtte til amerikaneren, og FBI efterforsker i øjeblikket hændelsen, som gjorde hovedpersonen utroligt trist.

Kort før løbet skulle sættes i gang mandag, blev den triste følelse så vekslet til glæde og stolthed. I en stor støtteerklæring samledes alle Bubba Wallaces kolleger om hans bil og fulgte den fra pitten til startpladsen.

Den smukke gestus gik lige i hjertet på Bubba Wallace, som ifølge flere NASCAR-journalister havde tårer i øjnene, da han stod ved siden af sin bil omringet af hyldende kolleger.

Udover hans kollegers gestus har NASCAR også malet et særligt hashtag i græsset langs banen: ’#IStandWithBubba’. Dette hashtag bliver flittigt benyttet blandt brugere på sociale medier til at vise støtte for den 26-årige amerikaner.

NASCAR-præsidenten fordømte også hændelsen inden løbet.

- Som vi har gjort klart, hører racisme i NASCAR ingen steder hjemme. Denne hændelse styrker kun vores fokus på at gøre sporten åben og velkommen for alle, siger NASCAR-præsident Steve Phelps.

Wallace har selv delt et billede af optoget på Twitter, hvor han skriver "Together" - hvilket kan oversættes til sammen.

Bubba Wallace har kørt i NASCAR siden 2017.