Motorsport

Rørt racerkører sendte klart signal til ukendt gerningsmand

Bubba Wallace havde ingen planer om at skjule sig selv eller sit ansigt, efter han søndag var udsat for en racistisk hændelse.

Selvom han måtte nøjes med en 14.-plads i løbet, var Bubba Wallace manden i fokus i GEICO 500 NASCAR-løbet i Talladega.

Inden løbets start havde samtlige af de 39 konkurrerende kørere skubbet Bubba Wallace op forrest i feltet som en hyldest, efter der blev fundet en løkke i Wallaces garage.

- Det har været hektisk at bære den her byrde, sagde Bubba Wallace til Fox News efter løbet ifølge New York Post.

Bubba Wallace er den eneste sorte kører i den amerikanske NASCAR-serie og har advokeret for, at det gamle sydstatsflag skulle ulovliggøres ved NASCAR, fordi han mente, det var et symbol på racisme.

Derfor betyder resten af feltets opbakning ekstra meget for Bubba Wallace.

­- Overordnet set vandt vi i dag. Det, der skete inden løbet, er noget at det hårdeste, jeg har set i mit liv. Fra alle tilskuerne, fra kørerne, fra mekanikere, alle... det er helt utroligt, og jeg er stolt over at være en del af denne sport.

Smed mundbind i trods

Umiddelbart efter løbet gik Bubba Wallace op mod en del af de jublende fans for at takke for hyldesten og vise, han ikke er blevet skræmt væk af situationen.

- Undskyld, at jeg ikke har mit mundbind på, men jeg vil vise, hvem der end har gjort det, at det ikke kan fjerne mit smil. Jeg har tænkt mig at fortsætte.

Umiddelbart efter weekendens hændelse reagerede Bubba Wallace også på Twitter:

- Dagens racistiske og hadske hændelse gør mig utroligt trist og er en smertefuld påmindelse om, hvor meget længere vi som samfund må gå, og hvor vedholdende vi må være i kampen mod racisme, skrev Bubba Wallace blandt andet på Twitter.

Undersøges af FBI

Sagen med fundet af løkken i Bubba Wallaces garage bliver taget meget alvorligt i USA og i organisationen bag NASCAR.

- Vi er sure og forargede, og vi kan ikke understrege nok, hvor seriøst vi tager denne afskyelige handling, sagde organisationen ifølge BBC efter hændelsen.

- Vi har igangsat en undersøgelse, og vi vil gøre alt, hvad vi kan for at identificere de skyldige og fjerne dem fra sporten.

Efterfølgende har det amerikanske justitsministerium meddelt, at deres Civil Rights Division er gået sammen med FBI i efterforskningen for at undersøge, om der er blevet brudt nogen føderale love.