Motorsport

18-årige Christian Lundgaard sikrer første Formel 2-sejr

Sejren kommer i danskerens debutsæson i Formel 2.

Det danske Formel 1-håb Christian Lundgaard har for alvor taget hul på sin debutsæson i Formel 2.

I søndagens Formel 2-løb i Østrig var danskeren nemlig den første til at køre over målstregen, i hvad der blev den første Formel 2-sejr i Lundgaards karriere.

- Alt fungerede bare. Bilen var ekstremt god i dag (søndag, red.), og særligt var vi stærke under nedbremsningerne, siger Christian Lundgaard i en pressemeddelelse.

Med sejren og to point for hurtigste omgang kan Lundgaard sætte i alt 17 point på kontoen til den samlede mesterskabsstilling, hvor det danske talent på nuværende tidspunkt ligger på andenpladsen med 43 point.

Lundgaards teamkollega hos det franske topteam ART Grand Prix, Marcus Armstrong, er på femtepladsen med 34 point.

Serien føres af Ferrari-akademikøreren Robert Shwartzman, der har 48 point.

Dobbelt dansk succes

Red Bull Ring i Østrig har i denne weekend lagt asfalt til dobbelt dansk succes.

Udover Lundgaards Formel 2-sejr blev det lørdag også til dansk triumf i Formel 3, hvor 18-årige Frederik Vesti vandt trods et voldsomt regnvejr.

Christian Lundgaard er en del af Renaults talentakademi, og før det blev offentliggjort, at Fernando Alonso overtager Daniel Ricciardos sæde hos Formel 1-temaet, nævnte teamchef Cyril Abiteboul blandt andre danskeren som en potentiel afløser for australieren.

Frederik Vesti kører for italienske Prema Powerteam.

Suveræn sejr

Lundgaard gik søndag ind til løbet på en samlet tredjeplads efter at være blevet placeret som henholdsvis nummer fire, fem og seks i sæsonens tre første afdelinger.

Østjyden, som er tilknyttet Renaults talentakademi, indledte i tredje position, men overhalede sin teamkollega Marcus Armstrong umiddelbart efter starten.

Få omgange inde i løbet drønede han også forbi førende Dan Ticktum, og derfra kunne ingen røre danskeren.

- Da jeg satte overhalingen ind, tror jeg, Dan (Ticktum, red.) blev lidt overrasket over, hvor sent jeg kunne bremse, men nogle gange må man tage lidt ekstra risiko.

- Men alt gik perfekt, og jeg er superglad for at få den første sejr og for at have fået point i de fire første løb, siger Christian Lundgaard i en pressemeddelelse.

Den kommende tid får danskeren flere muligheder for at opnå topplaceringer, da der venter kørerne et intenst program.

I løbet af de næste to måneder venter i alt 14 Formel 2-løb. De første to køres i næste weekend på Hungaroring i Ungarn.