Motorsport

Dækproblemer ødelægger stor weekend for dansk Formel 2-kører

Christian Lundgaard kører sin første sæson i Formel 2. Lundgaard Racing Press

En punktering sendte Christian Lundgaard ud af pointene i søndagens Formel 2-løb, men han er fortsat nummer to i den samlede stilling.

Imens Kevin Magnussen har svært ved at følge med i toppen af Formel 1 i denne sæson, er det omvendt gået godt for danske Christian Lundgaard i Formel 2.

Søndag stødte danskeren dog ind i store problemer på Silverstone og endte uden for pointene, der gives til de otte hurtigste. Det startede ellers godt for ham - han begyndte som nummer syv, men en flot start sendte ham hurtigt op som nummer fem.

Men efter blot seks omgange begyndte udfordringerne for danskeren. Her meldte han over teamradioen, at bagdækkene voldte ham store problemer.

På det tidspunkt var Christian Lundgaard nummer fem, og det gjorde, at danskeren måtte kæmpe endnu hårdere for at ende i pointene.

Bare to omgange senere måtte danskeren se sig overhalet første gang, og sidenhen droslede han også ned på syvendepladsen.

Frustrationerne stoppede dog ikke her for danskeren. Han punkterede nemlig på 17. omgang og endte løbet som nummer 21 – langt væk fra pointene, der gives til de otte hurtigste.

Mick Schumacher (til venstre) og Ilott Callum (til højre) kæmpede længe om sejren på Silverstone, men kørte hinanden af banen. Derfor endte Yuki Tsunoda med at snuppe sejren søndag.

Til gengæld sørgede danskeren for den hurtigste omgangstid, hvilket giver to point ekstra til en kører, hvis han ender i pointene. Dermed fik danskeren altså ikke point for den hurtigste tid, men undgik derimod at en anden kører ville få ekstra point.

Christian Lundgaard er nummer to i den samlede stilling efter fem løbsweekender og jagter Callum Ilott på førstepladsen.

Robert Schwartzman er nummer tre i den samlede stilling og blot to point efter Christian Lundgaard. Det lignede længe, at russeren ville hente en podieplacering i dagens grandprix og derved overhale danskeren i klassementet. Det satte en afkørsel få omgange før mål dog en stopper for, og russeren endte uden for pointene.

Andenplads sikret lørdag

Til gengæld havde Christian Lundgaard mere tur i den lørdag, hvor han blev nummer to på Silverstone. Det sikrede ham 18 point til VM-stillingen og sendte ham op på andenpladsen.

Formel 2 fungerer anderledes end Formel 1 på flere måder, særligt i forhold til mængden af grandprixer. Klassen lige under Formel 1 kører nemlig to grandprixer på en weekend.

Inden det første grandprix køres en kvalifikation, som bliver afgørende for kørernes startplaceringer. Til weekendens andet grandprix er der derimod ikke en kvalifikation.

Der fungerer det sådan, at kørernes placering i det første grandprix overføres til startplaceringer. Dog er der den væsentlige detalje, at nummer et til otte vendes rundt – vinderen af det første grandprix starter derfor i ottende position dagen efter.

Til gengæld er der færre point på spil på andendagen, hvor vinderen får 15 point og eventuelt to point yderligere, hvis han sætter hurtigste omgang. Der giver det til gengæld 25 point til vinderen i det første grandprix.

Med andenpladsen i lørdagens grandprix startede Lundgaard altså som nummer syv i løbet søndag, men formåede ikke at ende i den pointgivende top otte.

Det er blot tredje gang ud af ti mulige i denne sæson, at danskeren ikke ender i pointene. De to første gange var i Budapest, hvor han gik pointløs fra banen både lørdag og søndag.

Der resterer stadig fem løbsweekender i Formel 2. Christian Lundgaard og kompagni skal allerede i aktion igen i den kommende weekend, når de indtager banen i Barcelona.