Le Mans

Derfor sender TV 2 ikke de første timer af Le Mans

Tour de France og Le Mans karambolerer for første gang, efter begge er udskudt på grund af coronasituationen.

To store events i Frankrig kæmper om tv-sendefladen i den kommende weekend 19.- 20. september.

Tour de France nærmer sig sin afslutning, mens 24-timersløbet Le Mans bliver afholdt.

TV 2 har rettighederne til begge events, men det er desværre ikke muligt at sende begge ting i tv på samme tid.

Herunder vil vi forsøge at besvare nogle af de spørgsmål, du måtte have angående de første timer af årets Le Mans. Løbet kan dog følges i livebloggen på sport.tv2.dk gennem alle 24 timer.

Hvorfor viser I Tour de France og ikke starten på Le Mans lørdag?

Vore aftaler med de internationale rettighedshavere bag Touren og Le Mans betyder, at vi er kontraktligt forpligtet til at vise både Tour de France og Le Mans på TV 2s hovedkanal. Det kan vi desværre ikke samtidig.

Eftersom Tour de France har væsentligt flere seere end Le Mans, og fordi lørdagens Tour-etape er en afgørende bjergenkeltstart, der kan vende rundt på dele af klassementet, har vi prioriteret at dække Touren, mens cykelløbet køres. Undervejs vil vi nogle gange bringe omstillinger fra Le Mans – eksempelvis lørdag eftermiddag ved Le Mans-starten og lørdag klokken 18.25, hvor TV 2s studieprogram både dækker Tour de France og Le Mans. Fra lørdag klokken 21.05 sender TV 2 fra Le Mans stort set uafbrudt, indtil løbet slutter søndag eftermiddag.

Hvorfor viser I ikke starten af Le Mans på TV 2 PLAY eller TV 2 SPORT?

TV 2 ville hellere end gerne vise Le Mans på TV 2 SPORT i de tidsrum, hvor TV 2 sender Touren, nyheder og lørdagsunderholdning, men det kan og må vi ikke. Vi er kontraktligt forpligtet til at vise løbet på TV 2s hovedkanal – og vi er glade for, at vi har rettigheden og kan vise så mange timers Le Mans direkte på TV 2.

TV 2 PLAY må af kontraktmæssige grunde kun sende Le Mans i de tidsrum, hvor det også vises på TV 2s hovedkanal

Vi har prøvet alle muligheder for at forhandle os frem til at kunne sende på andre kanaler i nogle tidsrum, men det lader sig ikke gøre.

Hvorfor sender I ikke Le Mans, når Tour de France-etapen er slut?

I lørdagens aftenflade dækker TV 2 Le Mans omtrent efter samme programplan som de to seneste år. Som public service-station prioriterer TV 2 en stor nyhedsdækning, herunder også den regionale nyhedsudsendelse klokken 19.30. Nyhedsudsendelser har langt flere seere end transmissionerne fra Le Mans, så vi ville blive udsat for en voldsom kritik, hvis vi fjernede nyhedsudsendelserne klokken 19.00 og 19.30 til fordel for Le Mans med væsentligt færre seere.

Hvorfor prioriterer I ’Klipfiskerne’ over en så stor sportsbegivenhed som Le Mans?

For TV 2 er weekendunderholdning for hele familien højt prioriteret, og derfor vælger vi at vise en ny udgave 'Klipfiskerne', inden vi aftenen og natten igennem sender masser af Le Mans – 17 timer i træk på TV 2s hovedkanal – for de motorsportsinteresserede.