Le Mans

Magnussens hold i krise kort inden Le Mans og betaler 'stor udgift'

Holdets mekanikere har været på hårdt arbejde for at få bilen klar. TV 2 SPORT

Jan Magnussens hold, JMW Motorsports, starter som nummer 16, når årets udgave af Le Mans sættes i gang lørdag klokken 14.

Fart er afgørende i et ræs, der spænder over 24 timer.

Så når man dagen inden Le Mans, når til den erkendelse, at ens bil ikke har den nødvendige fart, er det selvsagt et problem.

Netop det var tilfældet for JMW Motorsports, der har danske Jan Magnussen på holdet, og derfor var der kaldt til krisemøde fredag eftermiddag efter de sidste frie træninger.

- Vi har snakket, om vi skal have skiftet motoren. Det er det sidste sted, vi kan finde noget fart. Vi har været okay kørende, og jeg synes også, vi har fundet noget fremskridt, og vi har udviklet bilen og setuppet godt.

- Men vi mangler bare vanvittigt meget på langsiderne. Nu har vi kigget al data igennem, og vi kan ikke se, at der skulle være et problem med motoren, men vi kan se, der er et problem med topfarten, siger Jan Magnussen til TV 2 SPORT.

JMW Motorsports hører til i GTE Am-klassen, hvor bilerne er privatdrevet, og mindst én af kørerne er amatører. I kvalifikationen sluttede JMW Motorsports på en 16.-plads, hvorfor inden starten er langt op til en topplacering.

Og fredag eftermiddag så den vej kun ud til at være endnu længere for holdet, der kører Ferrari og har nummer 66.

- Som det ser ud lige nu, vil vi miste en omgange per kørerrotation. Det er ikke så sjovt. Alle de små sektorer, hvor der er bremsezoner og små sving, er vi meget godt med. Men vi kan bare ikke komme ned over langsiderne, siger Jan Magnussen.

Et billede af den gule JMW Motorsports-racer, der er en del af Ferrari under dette års Le Mans.

Magnussen skal ikke betale

For at øge chancerne for et avancement i løbet af de 24 timer var der brug for en justering - en dyr en af slagsen for det britiske mandskab.

- Nu bliver der lige diskuteret, hvem der skal betale for det. Og det bliver ikke mig, så det er nemt nok. Det er en stor udgift for et lille hold lige pludselig at skulle hive 100.000 euro op.

TV 2 SPORT fik fredag bekræftet, at det lykkedes holdet at leje en ny motor. Det er uvist, hvem der har betalt, og hvor stor regningen lyder på.

Når løbet sættes i gang klokken 14.30, er det med Jan Magnussen bag rattet.

Dermed kører han de første omgange for JMW Motorsports, der i slutningen af august hentede danskeren ind på holdet i sidste øjeblik.

De øvrige kørere på JMW Motorsports-holdet er amerikanerne Maxwell Root og Richard Heistand.